Υπουργός Υγείας Βόρειας Μακεδονίας: Η Ελλάδα θα μας δώσει μέρος από την πρώτη παραλαβή εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Κανένα σχόλιο

Η Ελλάδα μας διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι θα δώσει στη χώρα μας μέρος της πρώτης αποστολής εμβολίων που θα παραλάβει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φιλίπτσε.

Το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας διαπραγματεύεται μέσω τριών μηχανισμών την προμήθεια περισσότερων από 800 χιλιάδες εμβόλια κατά της Covid-19 και ήδη την Παρασκευή η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι μέρος της πρώτης αποστολής εμβολίων που θα φθάσουν στην Αθήνα θα δοθεί στη χώρα μας, είπε ο Βένκο Φιλίπτσε.

«Την Παρασκευή λάβαμε επιβεβαίωση από την Ελλάδα. Είχα μια συνομιλία με τον έλληνα υπουργό Υγείας, ο οποίος μετά τη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ότι από την πρώτη τους ποσότητα, η οποία θα φτάσει στην Αθήνα για τον πληθυσμό τους, μια ποσότητα θα διατεθεί για εμάς» τόνισε ο υπουργός Υγείας της γείτονος.

"Sponsored links"

«Χρησιμοποιούμε σχεδόν όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού Covax, που ήταν ο πρώτος διαθέσιμος σε εμάς, και φυσικά μέσω αυτών των άμεσων συμφωνιών άλλων κρατών μελών της ΕΕ για την παροχή ορισμένης ποσότητας εμβολίων για εμάς», πρόσθεσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sitel TV της χώρας του.

«Την περασμένη εβδομάδα καταβάλαμε την προκαταβολή για το εμβόλιο κατά της Covid-19, ως τραπεζική εγγύηση αποπληρωμής του συνολικού ποσού αγοράς 833.000 εμβολίων, για περίπου 400.000 πολίτες» εξήγησε ο Βένκο Φιλίπτσε.

«Εκτός από αυτήν την αγορά μέσω του μηχανισμού Covax, πραγματοποιήθηκε άμεση επαφή με την Pfizer και την Astra Zeneka. Ο τρίτος μηχανισμός είναι μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έχει παραγγείλει 200 εκατομμύρια εμβόλια για τα κράτη μέλη και 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις για ευρωπαϊκές χώρες εκτός της ένωσης.

»Υποβάλαμε αίτηση για 800.000 δόσεις και από αυτές τις 100 εκατομμύρια δόσεις. Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες», κατέληξε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.

in.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις