17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Υποχώρηση Μεγάρου Μαξίμου: Τέλος οι κατά προτεραιότητα εμβολιασμοί κυβερνητικών και κρατικών στελεχών

Ημερομηνία:

Σε υποχώρηση στο θέμα των κατά προτεραιότητα εμβολιασμών κυβερνητικών και κρατικών στελεχών υποχρεώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Κατά την προσφιλή τακτική των επικοινωνιακών συμβούλων της κυβέρνησης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών», Απέδωσε την αλλαγή πλάνων σε παρέμβαση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκιμάζει και τις πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή των εμβολιασμό τους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα».

«Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα», συμπλήρωσε η ίδια.

Όπως εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό.

Πολιτική θύελλα για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την κίνηση μετά την πολιτική αντιπαράθεση και την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η βαρύτατη καταγγελία του γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Πάνου Παπανικολάου, ότι αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών, προκειμένου να εμβολιαστούν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης στην οποία προέβη χθες, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «επιτελικό ρουσφέτι» αναφερόμενος στο θέμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε χθεσινό του άρθρο το Politico: Οι «45 αξιωματούχοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι συμβολικά» έγιναν «126 πρόσωπα κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης», σημείωνει θυμίζοντας την παροσουσίαση.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ενισχύει το ΕΣΥ, αλλά υπουργοί και γενικοί γραμματείς έχουν αναδυθεί σε ένα επικοινωνιακό σόου με το εμβόλιο στερώντας το – εφόσον προς το παρόν ο αριθμός των δόσεων είναι περιορισμένος – από υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες.

Στην κεντρική φωτογραφία ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους / EUROKINISSI – Γιάννης Λιάκος

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...