16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– H μετάλλαξη του Έλληνα. Παλαιότερα στις γειτονιές και στα χωριά έβγαζε βόλτα (βοσκούσε) την κατσίκα του ή την προβατίνα του. Τώρα βγάζει βόλτα (συνεχώς και αδιαλείπτως τον σκύλο του). Παλαιότερα, τα Ελληνόπουλα έκαναν εξάσκηση στα χωράφια. Ανεξαρτήτως μόρφωσης, έσκαβαν, φύτευαν, πότιζαν, ξεπέτριζαν. Τώρα, κάνουν τζόκινγκ! Γι’ αυτό τραβάμε και ανεχόμαστε. Γιατί μετάλλαξαν την ζωή μας με στόχο την ψυχή μας!

– Γραμβούσα. Από επαναστάτες τους παρουσίασε ως απάνθρωπους πειρατές η εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» της ΕΡΤ (ΗD). Αυτά γίνονται σε μια χώρα με μεγάλους αγώνες που δεν έχουν την θέση τους στην επίσημη ιστορία μας. Ακόμα δεν διδάσκεται και αυτή ακόμα η ιστορία της Κρήτης ούτε στα Κρητικόπουλα. Και μετά διερωτούμαστε πως φτάσαμε ως εδώ!…

– Και τα Ανώγεια μωρέ; Και τα Ανώγεια ζήτησαν αδελφοποίηση με γερμανική πόλη. Αιτία; Οι παράδες!!! «Τα γρόσσα και το Χριστό προδώσα»

– Υμνούν τον Δασκαλογιάννη. Όλοι αβανταδόροι εκ του ασφαλούς και τον αφήνουν να διασύρεται από τους Fraportιανούς και δεν τρέχει τίποτα: Έτσι μωρέ καραγκιόζηδες αρλουμπατζήδες. Τα λόγια σας μωρές πρέπει να συμβαδίζουν με τα έργα. Πολλάκηδες εγίνατε;

– Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΞΕΦΑΝΕΡΩΝΕΙ… ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ… Ταυτότητες των ΜΜΕ κυρίως των ηλεκτρονικών και ειδικότερα των τηλεοπτικών φανερώνονται εκεί που προβάλλονται οι πολυεθνικές και οι Γερμανικές μεγαλοεταιρείες ΟΤΕ, COSMOTE, VODAFONE, AB, LIDL, οι συστημικές τράπεζες που έχουν περιέλθει στα χέρια ξένων και έπεται συνέχεια. Έτσι η διείσδυση στην αποικία εμπεδώνεται και διαπλέκεται βαθύτερα. Δεν είναι η τηλεθέαση η διαπλοκή είναι το καθοριστικό. Έτσι λέει η εμπειρία μου. Συμφωνείτε;

– Περί καμερών και ορίου ταχύτητας. Εκεί που υπάρχουν κάμερες δεν είναι τις περισσότερες φορές κατοικημένες περιοχές και οι πινακίδες σε πολλά σημεία είναι καλυμμένες από την ανεξέλεγκτη βλάστηση. Εκεί που δεν υπάρχουν κάμερες και ήταν απαραίτητες είναι οι κατοικημένες ή πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Λεωφόρος Καζαντζάκη που το όριο ταχύτητας είναι 40 και αναγράφεται σε πολύ μικρές πινακίδες. Σ’ αυτόν τον δρόμο οι πλείστοι, αν όχι όλοι τρέχουν του σκοτωμού. Αυτοκίνητα και μηχανές έχουν καθημερινό αγώνα ταχύτητας.
Ουαί και αλίμονο αν κάποιος επιχειρήσει να οδηγεί σύμφωνα με το όριο ταχύτητας. Θα δει και θα ακούσει… «τα εξ αμάξης»
Στον ίδιο δρόμο το μπάχαλο ολοκληρώνεται με ανεξέλεγκτους χωρίς άδεια χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων. Δεν είναι μόνο η ηχορύπανση αλλά και οι κίνδυνοι που ελοχεύουν από αφύλαχτους χώρους στάθμευσης.
Καλά η Τροχαία είναι αποδυναμωμένη λόγω της κρίσης και αδυνατεί να επέμβει αλλά και το Τμήμα Συγκοινωνιών ανύπαρκτο; Τίποτα δεν έχει μείενι όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο;

– ΤΑ ΡΙΖΙΤΙΚΑ είναι κομμάτι σημαντικό του πολιτισμού και της κουλτούρας κυρίως των κατοίκων της Δυτικής Κρήτης και των Χανίων. Είναι τα τραγούδια της Ρίζας της Χανιώτικης Μαδάρας. Πόσοι από εμάς τα γνωρίζουν; Τι θα γίνει σε λίγα χρόνια με τους νέους Κρητικούς; Πρέπει το θέμα να απασχολήσει τους παραδοσιακούς πολιτιστικούς συλλόγους άμεσα και σοβαρά.

– Μας τρέχουν αφού έτσι κι αλλιώς τρέχουμε και δεν φτάνουμε… Παντού Αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα με την συνεργασία…και συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το σκέφτηκαν και το αποφάσισαν να μας τρέχουν αφού έτσι κι αλλιώς «τρέχουμε και δεν φτάνουμε». Τρέχετε, τρέχετε μην πάτε να βρείτε μια δουλειά κάτι να απασχολείστε κυρίως οι νέοι μόνο να τρέχετε, να τρέχετε «με την ψυχή στο στόμα».

– ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ! Κάθε μέρα σχεδόν έχομε αυτοκτονίες και αυτοί μας σώζουν και κάθε μέρα χαριεντίζονται…

– «Πληγή» για τα Χανιά οι απεργοσπάστες. Μόνιμος απεργοσπάστης κατάντησε η τοπική συνάδελφος. Δεν υπάρχει απεργία που να έχει σεβαστεί. Κυκλοφορεί χωρίς αιδώ, προκαλεί τους εργαζόμενους για τους οποίους προαναγγέλλει στο χθεσινό απεργοσπαστικό του φύλλο: «Στους δρόμους σήμερα ενάντια στα νέα μέτρα». Αυτοί βέβαια έχουν τριπλή ιδιότητα εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και απεργοσπάστες!!! Ωραία ήθη!

– ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. «Ήρθε η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν με την ξαναγεμίσουν με την αγανάκτηση» Το ραντεβού στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Ίδωμεν.
– Μάστιγα τελικά τα σκυλιά; Επιθέσεις δέχονται ανυποψίαστοι Χανιώτες. Αψευδής μάρτυρας τα επείγοντα του Νοσοκομείου. Μεγάλο το σοκ όσων δέχτηκαν επίθεση σκύλου. Βάσει του νόμου όταν κυκλοφορούν με τα αφεντικά τους πρέπει να φέρουν φίμωτρο και οι συνοδοί τους να περισυλλέγουν τα περιττώματα. Πόσοι τηρούν τις προϋποθέσεις;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...