21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΙΛΙΑ;

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το πολυσυζητημένο Μνημειακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης που έμεινε στις πλάκες ίδρυσής του που τοποθετήθηκαν από τον τότε πρωθυπουργό, συντοπίτη μας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το έργο μεγαλεπίβολο, αντάξιο της προσφοράς και της θυσίας του λαού της Κρήτης που ήταν όραμα ζωής του μακαρίτη Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, έμεινες στις μακέτες και στις μελέτες. Και αυτές ακόμα οι πλάκες βανδαλίστηκαν.

Επί χρόνια παρουσίαζε τις μακέτες στους ξένους βετεράνους ο ναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης. Είναι ντροπή για όλους μας να υπάρχουν του κόσμου τα ναζιστικά μνημεία ακόμα και στα Φλώρια και μεις, οι νεότεροι, οι απόγονοι εκείνων που προσέφεραν τα πάντα στον αγώνα κατά του ναζισμού και για την ελευθερία της πατρίδας να μην είμαστε ικανοί να τους τιμήσουμε ανάλογα.

Ενώ λοιπόν επιβάλλεται ο συντονισμός των ενεργειών μας για την προώθηση έστω με εράνους και άλλες πρωτοβουλίες του μεγάλου αυτού έργου τιμής και μνήμης, η ΙΛΑΕΚ διαπιστώνει την αναγκαιότητα ίδρυσης «Μουσείου για τη Μάχη της Κρήτης»!

Μα είναι γνωστό νομίζω ότι στα πλαίσια του έργου ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, προβλέπεται και η λειτουργία ΜΟΥΣΕΙΟΥ. Έτσι δεν είναι;

Ναύαρχε κουράστηκες; Δεν μιλάς;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...