Υπο-νοούμενα

Κανένα σχόλιο

Οι Σφακιανοί Παπάδες
Οι παπάδες που τίμησαν το ράσο, τα Σφακιά και την Κρήτη ολόκληρη.

Αποτυπώθηκαν οι ρήσεις τους, ο αγώνας τους με τη στάση ζωής τους.

Με τα ΟΧΙ στην ξένη εξάρτηση και στις βάσεις του θανάτου.

"Sponsored links"

Με τον καθημερινό τους αγώνα για τον πλησίον, για την ελεύθερη έκφραση των απόψεών τους που «ορθοτομούσαν τον λόγον της αληθείας.

Εποχή άφησαν οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις τους κυρίως στην ΚΡΗΤΗ TV1 που τους είχε φιλοξενήσει επανειλημμένα .

Άριστες οι σχέσεις του Νίκου Αγγελάκη που είχε τακτική επαφή μαζί τους και ιδιαίτερα με τον παπά Μιχάλη Δαμανάκη και τον παπά Γιώργη Χιωτάκη.

Αυτά με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας μας «Αγώνας της Κρήτης» το περασμένο Σάββατο 3/3/18. Ας είναι η μνήμη τους αιώνιος φάρος αντίστασης και πρωτοπορίας.

Υπονομευτής

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις