22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– Βάσανο για τους πολυπληθείς περαστικούς και κίνδυνος ταυτόχρονα να τραυματιστούν υπάρχει με τις πλάκες των νέων πεζοδρομίων στην αρχή κυρίως της Αποκορώνου.
Ειδικά οι πλάκες για τους τυφλούς «χορεύουν».
Την πατάς και σηκώνεται 5 πόντους από την άλλη μεριά.
Αυτά κάνουν οι εργολάβοι, λυπήθηκαν το τσιμέντο ή ότι άλλο βάζουν για συγκόλληση των πλακών.
Το θέμα είναι όμως για τον Δήμαρχο Χανίων που με αφορμή και αυτό το γεγονός ακούει τα σχολιανά του καθημερινά
Για τυχόν επίδειξη ενδιαφέροντος οι πλάκες που «χορεύουν» βρίσκονται από το περίπτερο στην αρχή της Αποκορώνου έως και τη στάση των λεωφορείων. Απέναντι υπάρχουν επίσης προβληματάκια.
– Κίνδυνος κατάρρευσης δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά η εικόνα των πυλώνων του Εθνικού Σταδίου Χανίων είναι άκρως ανησυχητική.
Το γράψαμε πριν λίγους μήνες και το ξαναγράφομε, αφού δεν έγινε τίποτα.
Δεν βλέπουν την σκουριά που έχουν πάνω τους, να κάνουν κάτι, πριν να είναι πολύ άργά;

– Επί Χούντας, που είχε αναγάγει το ποδόσφαιρο σε εργαλείο ύπαρξής της, υπήρχε και σύνθημα, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην πρόσοψη του κτιρίου, «Κάτω το Ποδόσφαιρο».
Μέσο επιρροής των ισχυρών και επίτευξης των πολλαπλών επιδιώξεών τους, το ποδόσφαιρο, από άθλημα έχει μετατραπεί σε μοχλό εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Κατά τα άλλα, πολεμάμε τη διαπλοκή. Ζήτω που καήκαμε…

– Άνοιξε το Βοτανικό Πάρκο για ξένους και ντόπιους που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές του γύρω θεσπέσιου περιβάλλοντος με τις εξαίσιες λιχουδιές και τα πιάτα της Κρητικής Διατροφής που προσφέρει.
Το Βοτανικό Πάρκο θα είναι ανοικτό καθημερινά (έως τον Νοέμβριο) από τις 9 το πρωί και θα κλείνει 1 ώρα πριν τη δύση του ηλίου.

– Η απατεωνιά, η κλεψιά, η απάτη πάνε σύννεφο, ένδειξη κι αυτό του κακοτράχαλου δρόμου που βαδίζομε. Παρακμή παντού!

– Ευτυχώς που έχομε έναν σοβαρό πολιτικό, τον Σταύρο Θεοδωράκη, και συμπαραστέκεται στην κυβέρνηση της χώρας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα…
Η Φώφη, βέβαια, είναι στα κάγκελα, αλλά καλά να πάθει, αφού δεν έχει κότσια να ξαναστήσει το «χάλαρο» και μαζεύει «αποκομάτσουλα»…

– Τα Χανιά του πολιτισμού θριαμβεύουν. Προχθές παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Γιάννη Πολυράκη «Ζητείται άνθρωπος» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Βραβεύτηκε για άλλη μια φορά ο σατυρικός ποιητής Παύλος Πολυχρονάκης που μας κάνει υπερήφανους. Την βράβευσή του ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας, ιατρός – συγγραφέας, ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ Άννα Φαχαντίδου.
Αξίζει ένας έπαινος και στον ακούραστο δουλευτή της πένας Δημήτρη Τυραϊδή, του οποίου το βιβλίο «Διηγήματα του χωριού και της στάνης» παρουσιάζεται το Σάββατο που μας έρχεται στο Καστέλι.
Τέλος, τιμητική εκδήλωση όπως τους αξίζει θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για τους Κανάκη Γερωνυμάκη και Ανδρέα Χατζηπολάκη για το σπουδαίο έργο τους στον τομέα της Λαογραφίας.
Τα πνευματικά Χανιά καλά κρατούν και μπράβο μας.

– Μια ζωή έχω τον θεομπαίχτη να με παρακολουθεί, να με καρφώνει στις υπηρεσίες, να πλησιάζει τους ανθρώπους που έρχονται κοντά μου, να με αποσταθεροποιεί, να κλέβει τις ιδέες μου και να τις παρουσιάζει ως δικές του.
Άξιος να ‘ναι ο μισθός του.
Δυό μέτρα γης θα πάρει κι αυτός, στο τέλος, όπως κι όλοι μας.

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...