13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ
Κάτι τρέχει στην περιοχή μας και δεν το ξέρομε ή το ξέρομε και «κάνομε το κορόιδο και σωπαίνουμε»;
Πόσες φορές δεν έχομε μιλήσει και γράψει για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των βάσεων; Άπειρες θα ‘λεγα. Άπειρες θα ‘λεγα. Πρωτιά λέει ο νομός Χανίων στα κρούσματα καρκίνου.
Μην περιμένετε μιαν επίσημη εξήγηση.
Τα έχουν καταφέρει έτσι που ούτε στοιχεία τηρούν, ούτε ιστορικό των κρουσμάτων.
Πάλι καλά που κάνουν τις επώδυνες αλλά αναγκαίες θεραπείες στους συνανθρώπους μας που δυστυχώς αυξάνονται και πληθύνονται…
Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός μας, έδωσε στον κ. Τραμπ το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν με τις βάσεις, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά σε όλη την Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργικός λαγός Πάνος Καμμένος.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δημόσιο μπράβο απευθύνω στον δικηγόρο ΑΝΤΩΝΗ ΓΚΑΖΗ. Με σειρά άρθρων του στα Χ.Ν. ενημερώνιε υπεύθυνα τους Χανιώτες τι παίζει με τα ακίνητα του ΥΠΕΤΑΜΕΙΟΥ.
Η ουσία είναι ότι μάς παραμυθιάζουν γι’ άλλη μια φορά οι αρμόδιοι και ότι όσοι πονούν για το κατάντημα του τόπου οφείλουν να αγωνιστούν.
Πώς; Όπως μπορούν, αλλά κατά προτίμηση μαζικά

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Κουβέντα να γίνεται και τίποτα άλλο. Χάσαμε και μια σημαντική ευκαιρία με την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας, Σταϊνμάγερ.
Ενώ καταναλώνονται Τσίπρας και Παυλόπουλος σε συνεχείς αναφορές στο θέμα, όταν πρέπει να κάνουν την κίνηση ακινητοποιούνται!
Ας είναι καλά ο ΑΝΔΡΕΑΣ που το 1995 η χώρα μας έκανε τη ρηματική διακοίνωση.
Για άλλη μια φορά επιχείρησαν οι Γερμανοί να την «ξεκαπουλάρουν» με ένα συγγνώμη.
Ντροπή για αυτούς αλλά και για μας…

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ή ΦΥΛΑΚΗ
– Αν στείλομε φυλακή ορισμένους θα ξαναπάρουμε τις εκλογές είπε ο Παύλος.
– Αν δεν κόψουμε τις συντάξεις θα πάρουμε τις εκλογές.
Το θέμα είναι ότι η συζήτηση για φυλακίσεις δεν είναι επωφελής. Άλλωστε στο «σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούνε για σχοινί».
Όσο για τις συντάξεις οι νέες πλέον κατάντησαν φιλοδώρημα και οι παλιές αν δεν κοπούν φέτος θα κοπούν του χρόνου. Αυτοί ψήφισαν το θάνατό μας και τώρα αγωνίζονται να γλυτώσουν. Γιατί μαζί με μάς, πεθαίνουν και αυτοί. Αργά το κατάλαβαν…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
Τόσα χρόνια φωνάζουμε. Μάς τελειώνουν με τα μέτρα που παίρνουν. Εξορίζουν τα παιδιά μας και εμάς μας αρρωσταίνουν. Διαλύουν την οικογένεια, κτυπούν ότι μας έφερε ως εδώ.
Έτσι έχομε λιγότερες γεννήσεις από τους θανάτους.
Η χώρα γηράσκει με ταχείς ρυθμούς κι ύστερα μας μιλούν για ανάπτυξη και για αγορές, ενώ τα έδωσαν και συνεχίζουν να τα δίνουν ΟΛΑ.
Ψεύδονται και μας εξαπατούν ακόμα εφαρμόζωντας ακόμα και τώρα την επιτυχημένη συνταγή (που τους ανέδειξε στην εξουσία) της εξαπάτησής μας.
Φτάνει πιά.
Πότε θα ‘ρθει η ώρα «που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει;»
Πλησιάζει;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...