Υπο-νοούμενα

Κανένα σχόλιο

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

Ζούμε στην εποχή του παραλόγου, που επιβάλλει τις απόψεις της η διεθνής ισχυρή κατεύθυνση.
Στην Ελλάδα λοιπόν της στέρησης, ανοίγουν λέει, τα μαγαζιά τις Κυριακές. Λες και με το που θα ανοίξουν θα τρέχει ο κόσμος να ψωνίσει.
Πώς βρε θα γίνει αυτό;
Δεν γνωρίζετε ότι «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» και «δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι» και το λαϊκότερον «έλειψις χρημάτων στάσις εμπορίου».
Τουλάχιστον τον θάνατο του εμποράκου τον είδατε;
Πού μας πάτε βρε; Εε; Θα μας τρελλάνετε;

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΕΔΙΣΑ

"Sponsored links"

Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι «ζηλεύουν» την πρωτοποριακή προοδευτικότητα του Νομού Χανίων.
Στον τόπο αυτό κάρπισε για το καλό η συνεταιριστική ιδέα και λειτούργησαν πρωτοποριακές δομές. Όπως η ΔΕΔΙΣΑ, ο ΟΑΔΥΚ κ.ά.
Τον δεύτερο πρωτοπόρο οργανισμό μας τον αφομοίωσαν στον ΟΑΚ μετά από τόσα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας.
Ήταν ένας πρωτοπόρος θεσμός που ίδρυσε ο γέρο Μητσοτάκης με πολλές αντιδράσεις τότε, αλλά πολλά οφέλη στη συνέχεια.
Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει με το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης που υποβαθμίζεται, ενώ το νεοανακοινωθέν στο Ηράκλειο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης όλο στην επικαιρότητα βρίσκεται.
Το ίδιο συνέβη και με το Μνημειακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης στον Γαλατά που από τη θεμελίωση του έμεινε έτσι και επιπλέον βανδαλισμένο.
Το ίδιο συμβαίνει και με το Άγαλμα της Ελευθερίας που με εξαίρεση τον τότε δήμαρχο Γιώργο Κατσανεβάκη, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την αναστήλωσή του.
Όλα αυτά είναι τυχαία;
Ένα ξέρω επαγρυπνήστε για τη ΔΕΔΙΣΑ, το διαμάντι μας.
Τη ΔΕΔΙΣΑ και τα μάτια μας.

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το μέλλον μας στηρίζεται εν πολλοίς στο συνεταιρίζεσθαι και όσον αφορά την οικονομία μας στις ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στην Κρήτη έχομε δύο την ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ και την ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ. Η πρώτη άνοιξε δρόμους και κρατεί τα σκήπτρα της επιτυχούς προσπάθειας επιβίωσης σε δύσκολες συνθήκες.
Η στήριξη μας πρέπει να είναι μεγάλη αλλά και οι τράπεζες δεν πρέπει να ξεχνούν και κυρίως η Χανίων, ποιοι τις στήριξαν σε όλους τους καιρούς.
Η αναγνώριση της προσφοράς είναι μεγάλο κεφάλαιο προόδου γιατί στηρίζεται στις υγιείς δυνάμεις της αυτογνωσίας και της συνειδητοποίησης των θετικών βημάτων προόδου του τόπου μας.

ΜΑΝΤΑΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ

Σ’ ένα κορυφαίο εθνικό θέμα αντί για να συνενοούμαστε και να συντονίζομε τις εθνικές μας δυνάμεις, τσακωνόμαστε σαν το «σκύλο με το γάτι»
Απεύχομαι να ισχύσει η ρήση «Αν μισιόνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει λευτεριά» αλλά δυστυχώς αυτό έχει πια γίνει.
Απολέσαμε την ανεξαρτησία μας, δεμένοι πισθάγκωνα στο άρμα της βάρβαρης και απάνθρωπης εξάρτησης και εκμετάλλευσής μας και μεις δεν λέμε να συνέλθομε, να ‘ρθούμε στα συγκαλά μας.
Κι έτσι φτάσαμε στην ασυμφωνία αφού το 70% δεν συμφωνεί με τις υπογραφές και τις ενέργειες της κυβέρνησης για το Μακεδονικό.
Το άσχημο είναι ότι «ενός κακού μύρια έπονται»…
Έτσι που τα κάναμε μαντάρα ποιος θα μας σώσει; Κανείς! Αν δεν συνέλθομε χαθήκαμε!

Υπονομευτής

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις