22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:


Για τον μεγάλο σύγχρονο οραματιστή τίποτε;

Πολλή συζήτηση με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης για το ίδρυμα Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος, από πολλούς.
Ένας δεν καταδέχτηκε να μνημονεύσει τον μεγάλο συντελεσή της δημιουργίας και αρχικής λειτουργίας του Ιδρύματς του Εθνάρχη;
Ούτε ένας από ότι αντιλήφθηκα (μπορεί να κάνω λάθος;) δεν μνημόνευσε τον μέγα σοφό γέροντα, τον μακαριστό Ειρηναίο που οραματίστηκε και ίδρυσε το Ίδρυμα επιλέγοντας για διευθυντή τον σημερινό άρχοντά του Νικόλαο Παπαδάκη.
Μετά τον Βενιζέλο, ένας ήταν πολύ σημαντικός για τον τόπο, ο Ειρηναίος Γαλανάκης.
Ας τον θυμάμαστε, όταν πρέπει…

Το γεύμα στην Λέσχη για την Ένωση της Κρήτης
Αν είναι δυνατόν στο κεντρικό γεύμα για την Ένωση της Κρήτης να μην υπάρχει ένα μα ένα Κρητικό έδεσμα.
Δεν βρέθηκε ένα με ευαισθησία απέναντι στη σημαντικότητα της ιστορικής επετείου να σκεφτεί ότι δεν είναι σωστό και πρέπον να ταΐσουμε τους εκλεκτούς κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους με φαγητά γκουρμέ, άσχετα με την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης;

Black… αλλά για ποιους;
Δεν μπορώ να πω, κάτι έγινε και με τους ντόπιους κυρίως τα μεγαλοκαταστήματα ελληνικών συμφερόντων, αλλά κυρίως η Friday δούλεψε για τις πολυεθνικές.
Δυστυχώς, αν δεν συνεταρισθούν οι τοπικές επιχειρήσεις κατά κατηγορία, θα είναι μια ζωή θύματα των πολυεθνικών και μαζί τους και ο τόπος συνολικά.

Συγγραφείς με τη σέσουλα…
Τελευταία πάρα πολλοί, σχεδόν όλοι οι φιλοδοξήσαντες ή φιλοδοξούντες να νταλαβεριστούν με τα κοινά εκδίδουν κι από ένα βιβλίο. Λίγο το ‘χεις, εκτός των άλλων, να προσφωνείσαι και συγγραφέας;

Το σήμα της DIGEA
Πανάκριβα πληρώνουν, θέλουν δεν θέλουν, τα περιφερειακά κανάλια και όχι μόνο την αναγκαστική σύνδεση με την DIGEA (αφού άλλος πάροχος δεν υπάρχει).
Τα μονοπώλια καταργήθηκαν, ζήτω τα νέα, πιο ισχυρά, μονοπώλια!
Και να υπήρχε σήμα παντού καημός δεν ήτανε. Ολόκληρες περιοχές σ’ όλη τη χώρα και στον νομό Χανίων είναι εκτός. Δεν είναι μόνο στα Εννιά Χωριά που δεν βλέπουν, δεν βλέπουν και στον Ομαλό και σε πολλά άλλη μέρη του νομού.
Μήπως μια αγωγή από τους κατοίκους θα βοηθούσε στον περιορισμό της ασυδοσίας;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ