Υπο-νοούμενα

Κανένα σχόλιο

ΚΑΙ «ΡΑΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ»…

Ήθελα και να γνώριζα αν ο δήμαρχος Χανίων πριν προχωρήσει σε ένα έργο ερευνά τις επιπτώσεις, λαμβάνει υπόψη του την επίδραση στην αγορά και στην τύχη των καταστημάτων της περιοχής.

Όταν οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε τόσο δεινή θέση όσο η σημερινή είναι άραγε η ώρα για π.χ. ποδηλατόδρομους;

"Sponsored links"

Εδώ ο κόσμος χάνεται και μεις θέλομε «ραπανάκι για την όρεξη»;

Σκέφτηκαν άραγε στην δημοτική αρχή πριν προχωρήσουν ότι όφειλαν να δώσουν λύση στο καυτό θέμα της στάθμευσης των οχημάτων;

Πού θα αφήνουν οι άνθρωποι που εκεί ζουν και επιχειρούν τα αυτοκίνητά τους;

Πού θα σταθμεύουν, έστω για λίγο, όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφτούν ένα κατάστημα στην Κυδωνίας;

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία κάποιοι ζουν και κινούνται εκτός, σε μια άλλη πραγματικότητα, μακριά από τον ορυμαγδό της κοινωνίας.

Ώστε αυτός είναι ο ποδηλατόδρομος; Μια κόκκινο λωρίδα με κλασικά κολωνάκια; Εύκολος εντυπωσιασμός για παρουσίαση έργου εκτός τόπου και χρόνου, με θετικές για κάποιους και για άλλους αρνητικές συνέπειες.

Όταν όμως αυτοί οι άλλοι είναι στο μεταίχμιο μεταξύ λουκέτου και επιβίωσης, μπορούμε κύριε δήμαρχε να τους σπρώχνουμε στην έξοδο; Εκτός εάν λέμε, θα κλείσουν που θα κλείσουν ας φτιάξουμε τουλάχιστον ποδηλατόδρομους,

Ναι λοιπόν στον ποδηλατόδρομο, αλλά τώρα; Και με ποιες προϋποθέσεις;

Μάλλον η δημοτική αρχή των Χανίων πρέπει να παραδειγματιστεί από εκείνην της Ιεράπετρας και να σκύψει με κατανόηση πάνω στα προβλήματα των μικρο-επιχειρηματιών που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή τους.

"Sponsored links"

ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ

Θλίψη προκαλούν οι ενέργειες των κυβερνώντων αλλά και των αντιπολιτευόμενων. Ακόμα και ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε για την υπεράσπιση των θέσεών του κατηγορίες επιχειρηματιών που βρίσκονται ολωσδιόλου στα κάγκελα.

Έχει κανείς την αίσθηση με το αλαλούμ που ζούμε ότι είμαστε εντελώς ανασφαλείς;

Μακάρι να είναι αλλιώς.

Και δεν είναι μόνο ο πάτος που βρισκόμαστε αλλά και ο άπατος λάκκος των εθνικών θεμάτων όπου προχωρούμε εισπράττοντας την μια κατραπακιά πάνω στην άλλη.

Περαστικά μας, αλλά πώς;

Υπονομευτής

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις