Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ο καλός καλό δεν έχει»

Κανένα σχόλιο

Αυτή η λαϊκή έκφραση μου έρχεται στο μυαλό, κάθε φορά που γίνεται αναφορά στον άτυχο Γιακουμάκη. Και γεννώνται ένα σωρό ερωτήματα, για τους νέους της χώρας μας και του νησιού μας. Που σαφώς δεν είναι καθόλου κολακευτικά… Όμως προτού βγει το πόρισμα του ιατροδικαστή και της Αστυνομικής έρευνας, είναι παρακινδυνευμένο να πει ο καθένας μας οτιδήποτε.

Σαφώς πρόκειται για ένα άκρως ειδεχθές έγκλημα και ο καθένας πρέπει να μπαίνει στη θέση οικείων των. Όμως κάποια στοιχεία γι’ αυτό το άτυχο παλληκάρι, είναι ανεξήγητα και καθόλου απλά, γα τα κίνητρα αυτών των… ανθρωποειδών. Σίγουρα δεν πρόκειται για αυτοχειρία. Όμως τα ερωτήματα παραμένουν γα τα κίνητρα των δολοφόνων του: Μέτρησε η λεβεντιά του;

Πως ήταν ένας χαριτωμένος νέος; Αυτά είχαν προκαλέσει το θανατηφόρο μίσος των εκτελεστών του; Όλα αυτά ήταν γενεσιουργές αιτίες του «Μπούλινγκ»; Ουδείς μπορεί να αποφανθεί για ένα – ένα από τα ως άνω ερωτήματα. Ούτε για την υπάνθρωπη ψυχή αυτών των ανθρωποειδών.

"Sponsored links"

Όμως υπάρχει ένα ακόμα αγωνιώδες ερώτημα, που αναδύεται από αυτό το ειδεχθές έγκλημα: Αν αυτά τα … όντα ήταν συσπουδαστές του, μπορούμε να θεωρήσουμε πως η παιδεία είναι εγγύηση της ανθρώπινης ανέλιξης; Σ’ αυτό το ερώτημα ο γράφων αδυνατεί ν’ απαντήσει!

Όπως δεν μπορεί να σχηματίσει την εικόνα της … αγωγής των τεράτων αυτών… Πρέπει όμως να είμεθα επιφυλακτικοί όσον αφορά την παιδεία των γονέων που έβγαλαν τέτοια γεννήματα!

Όπως και να ‘χει, πρέπει η κοινωνία μας (τοπική και ελληνική) να προβληματιστεί για περιπτώσεις όπως αυτή… Που εύχομαι να ‘ναι η τελευταία! Και τελειώνοντας να διερωτηθώ; Είναι στο DNA νέων «Ανθρώπων» αυτή η κτηνωδία, ενώ οι νέοι μας είναι πλασμένοι για την ομορφιά της ηλικίας των, για την ευαισθησία των, για τον νεανικό έρωτα; Ακόμη για τη φιλομάθεια των, που φυσικά θα τους.. κάνει χρήσιμους για την κοινωνία μας.

Δεν διστάζει κάποιος με ευρεία φαντασία να παρομοιάσει αυτά τα … όντα με τους τζιχαντιστές και με τους παλαιούς ομοίους των, που πλαισίωναν τα χιτλερικά τάγματα των Ες – Ες ! Υπάρχει άραγε διαφορά; Δεν βρίσκεται… Όμως άραγε είναι αρκετός ο ρόλος γονιών όπως τους γονιούς των τεράτων αυτών; Μήπως, οι «γονείς» των περί ου ο λόγος, τα υποτιμούσαν σε σχέση με το θύμα τους (αν τον γνώριζαν); Είναι καταλυτικός ο ρόλος τέτοιων… γεννητόρων, στην αγωγή και την άνδρωση των εν λόγω «τέκνων»!!!

Υποπτεύομαι πως έγινε μεταφορά του θύματος στο ψαγμένο σημείο! Και πως το έγκλημα διεπράχθη με μαχαίρι που είχαν φροντίσει να μην του αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα, βοηθούντων προς αυτό πιθανώς γαντιών… Παραπέμπει ή όχι όλο αυτό σε εγκληματίες πραγματικούς;

Όμως ας μην βιαζόμαστε και ας αφήσουμε να μιλήσουν πρώτα η νεκροτομή και η Αστυνομία.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Αντώνης Χαρχαλάκης
Ασχολείται με τη λογοτεχνία, την ποίηση, το δημοσιογραφικό λόγο. Εχει αποσπάσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις παγκρήτιες και πανελλήνιες. Εχει εκδώσει μέχρι τώρα δύο βιβλία, ένα με ποίηση («Ακροθιγώς») και ένα με διηγήματα («Πορεία στην ομίχλη»). Βιοποριστικά εργάζεται σαν τεχνίτης στις οικοδομές.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today