21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπό κατάληψη το Επιμελητηριο Χανίων για τον Νικο Ρωμανό – Καταληψη και στο ΚΥΔΩΝ TV

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι αντιδρασεις και οι δράσεις αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Σήμερα, ομάδα αλληλέγγυων από τις 9 το πρωί κατελαβε το Επιμελητήριο Χανίων ενω σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει σκοπεύουν να μείνουν εκεί για όσο χρειαστεί.

Να σημειώσουμε ότι χθες υπό κατάληψη για 20 περίπου τελεσε και η τηλεόραση ΚΥΔΩΝ ως έκφραση συμπαράστασης προς τον Νίκο Ρωμανό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού η κατάληψη συνέβη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημβριό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Ζήτησαν μάλιστα και πέτυχαν την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού από τη συχνότητα του σταθμού οποίο επαναλήφθηκε δύο φορές στον τηλεοπτικό αέρα.

Μετά, αποχώρησαν ειρηνικά και χωρίς να υπάρξει ένταση ή κάποιο επεισόδιο από τις εγκαταστάσεις του σταθμου.

Υπενθυμίζουμε ότι και το Σάββατο ομάδα αλληλεγγυων είχε προχωρήσει σε κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΑ TV ενώ πραγματοποιηθηκε πορεία και στους δρόμους των Χανιων.

Ενώ σήμερα, με πρωτοβουλίο από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση συλλογικοτήτων, συνελεύσεων, φορέων, σωματείων και πολιτών για τον συντονισμό κινήσεων αλληλεγγύης των επόμενων ημερών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθει στις 18.30 το απόγευμα στο κτίριο που φιλοξενείται το Κοινωνικό Στέκι, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, συνελεύσεις, φορείς, σωματεία, συλλόγους, πολιτικά κόμματα, πολίτες αυτής της πόλης σε ανοιχτή συνάντηση συντονισμού των κινήσεων αλληλεγγύης των προσεχών ημερών. Τη δευτέρα 1/12/2014, στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών (χατζημιχάλη νταλιάνη 5) στις 18.30 αυστηρά”

Διαβάστε: Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά) εναντίον της υποχρεωτικής σίτισης στον Νίκο Ρωμανό. Οπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ η οποία έχει τονίσει κατ’επανάληψη σε παρόμοιες περιπτώσεις το δικαίωμα στη ζωή είναι κορυφαίο ατομικό δικαίωμα και κανένας γιατρός δε δικαιούται, σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας να ενεργεί αντίθετα στη βούληση του ασθενούς.

Διαβάστε επίσης: απορριπτική η εισήγηση εισαγγελέα στο αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. Πόντιος Πιλάτος ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...