Υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Κρήτη μπορεί να φιλοξενήσει και άλλα προσφυγόπουλα»

Κανένα σχόλιο

Την αύξηση του αριθμού ασυνόδευτων προσφυγόπουλων για φιλοξενία στην Κρήτη, ζήτησε από το Ηράκλειο στο οποίο βρίσκεται, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου σε δηλώσεις της ανέφερε ότι θα ζητήσει από τους τοπικούς φορείς να αυξήσουν τον αριθμό των ασυνόδευτων παιδιών τα οποία ήδη φιλοξενεί η Κρήτη, επισημαίνοντας ότι αυτή την ώρα από τις 4.800 παιδιά που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, 1.000 είναι στην Μόρια, ενώ η Κρήτη φιλοξενεί μόλις 25.

Η ίδια θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης με τον περιφερειάρχη αλλά και δημάρχους από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, με φόντο το προσφυγικό, όπου και θα θέσει επί τάπητος το σχετικό αίτημα.

"Sponsored links"

«Ήρθαμε να παρακαλέσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να απορροφήσουν κάποια παιδιά σε ξενώνες, που χρηματοδοτούνται πλήρως από την Κομισιόν και την Ε.Ε.», ανέφερε η υφυπουργός. «Μιλάμε για μικρούς ξενώνες μέχρι 30 ανήλικα παιδιά, που είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του μεταναστευτικού-προσφυγικού και πρέπει κάπως να απορροφηθούν», συμπλήρωσε η ίδια.

Η υφυπουργός Εργασίας είπε ότι η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι Κρητικοί είναι φιλόξενος λαός, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι, μέχρι σήμερα, η ένταξη στην κοινωνία της Κρήτης των μεταναστών/προσφύγων και ιδίως σε ότι αφορά την εργασιακή τους αποκατάσταση, είναι θετικά.

«Το Υπουργείο Εργασίας έχει την αρμοδιότητα της προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών, τα οποία ασφαλώς και χρειάζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», κατέληξε η ίδια.

efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις