Φάιμαν: Δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα το αδιέξοδο

Κανένα σχόλιο

Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την τελευταία της ευκαιρία και η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει ένα άλλο πρόγραμμα, γιατί ο χρόνος τελειώνει και η κατάσταση έχει γίνει πιο δύσκολη, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Επισημαίνοντας πως μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να καταθέσει μεταρρυθμιστικές προτάσεις και ο ίδιος εύχεται να το επιτύχει τώρα για το καλό όλων, ο καγκελάριος τόνισε ότι στην χθεσινή Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης δεν υπήρξε κατανόηση για την πρόσφατη εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων από μέρους της Ελλάδας και την προκήρυξη δημοψηφίσματος στη χώρα.

Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτή ήταν μια αντίδραση πανικού όταν η ελληνική κυβέρνηση διαπίστωσε πως οξύνεται το κλίμα στις διαπραγματεύσεις και η ίδια δεν ήταν πλέον πρόθυμη να ακολουθήσει το δρόμο που συνηθίζεται στην Ευρώπη, δηλαδή διαπραγμάτευση μέχρι τέλους και προθυμία συμβιβασμού, οπότε και υπάρχει καλή ευκαιρία εξεύρεσης μιας λύσης.

"Sponsored links"

Κατά την άποψή του, εάν την Κυριακή δεν αποφασιστούν οι ακρογωνιαίοι λίθοι ενός νέου προγράμματος, τότε θα πρέπει να γίνει συζήτηση ενός σχεδίου Β, καθώς θα έχει φτάσει η ώρα ενός άλλου νομίσματος, και δεν θα χρειάζεται μετά να συζητηθούν κάποια μεγάλα νομικά ζητήματα και νομικές διαδικασίες, αλλά τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Οπως διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, η ευθύνη για την τωρινή κατάσταση δεν θα μπορούσε να επιρρίπτεται στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, διότι αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων κυβερνήσεων, το ότι δηλαδή στη χώρα δεν υπάρχουν φορολογικές αρχές για αποτελεσματική είσπραξη φόρων, όπου στο κτηματολόγιο έχει καταγραφεί μόλις το 15 ο/ο των περιπτώσεων, όπου υπάρχουν τόσο πολύ πλούσιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρους τη στιγμή που ολόκληρες οικογένειες λόγω ανεργίας ζουν μόνον από μια σύνταξη, μια χώρα στην οποία τα νοσοκομεία δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν τον Ιούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις