16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φάκελος με σφαίρα στον Κοτζιά από “πατριώτη” για το ζήτημα της ΠΓΔΜ

Ημερομηνία:

Φάκελος με μία σφαίρα, εστάλη στις αρχές της εβδομάδας στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, ο φάκελος εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών, ανέγραφε ως παραλήπτη τον Ν. Κοτζιά και περιείχε ένα μικρό βλήμα, μέσα σε επιστολή που αναφερόταν στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ που χειρίζεται ο υπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου που εξετάζεται από τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ και το σημείωμα έχει επίσης σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγες που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο συνεχίζεται η επίθεση για το Μακεδονικό που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών, με απειλές για τη ζωή του. Μετά την πρώτη απειλητική επιστολή που αποκάλυψε στις αρχές Φεβρουαρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην οποία ο αποστολέας ανέφερε ότι υπήρχαν τρεις σφαίρες για τον υπουργό Εξωτερικών και την οικογένειά του, την οποία ακολούθησε μία δεύτερη το ίδιο διάστημα, αυτή την εβδομάδα η απειλητική δραστηριότητα έχει κλιμακωθεί.

Ιδιαίτερη αίσθηση, όπως δηλώνουν οι ίδιες πηγές, προκάλεσε η απειλητική επιστολή που έφθασε στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη με παραλήπτη τον υπουργό και περιελάμβανε μία σφαίρα, ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου, το οποίο έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Αλλά και τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχονται για λογαριασμό του Ν. Κοτζιά συνεργάτες του στο υπουργείο.

Η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα έγραφε «όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες». «Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενώ καταλήγει απευθυνόμενη στα Σώματα Ασφαλείας και τον στρατό: «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Τόσο το σημείωμα όσο και η σφαίρα έχουν σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας και ο συντάκτης.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις απειλές που είχε δεχθεί αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε λόγο για συγκεκριμένα συστήματα που τον συκοφαντούν ώστε να τον στοχοποιήσουν, επισημαίνοντας ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του.

 

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ