Για τον κίνδυνο να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, προειδοποίησε ο Νίκος Φίλης.

«Κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει. Διάβασα την έκθεση της αρμοδίου γιατρού. Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από το νόμο, να μην μπορεί να παίρνει άδειες» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν ως πολίτες φυλακισμένοι . Εγώ είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

«Δεν μπορεί να δίνει η πολιτεία το δικαίωμα μιας εκδικητικής τακτικής απέναντι στους κρατουμένους» είπε ο κ. Φίλης και αναρωτήθηκε: «δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν του συμβεί κάτι κακό».

«Άλλωστε ο ίδιος Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα. Το ξέρουμε, βεβαίως, εκτελεστής ήταν» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για εξετάσεις, μετά από μια βδομάδα απεργίας πείνας, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την κατάσταση της υγείας του.