«Φακελάκια» για διπλώματα οδήγησης – Οι «ταρίφες» και η εμπλοκή στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών

Κανένα σχόλιο

Δύο διευθυντικά στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών  που υπηρετούν στη Θεσσαλία εμπλέκονται σε σοβαρή  υπόθεση με κύκλωμα που χορηγούσε έναντι αμοιβής διπλώματα οδήγησης όλων των κατηγοριών.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ανάλογη υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά από έρευνα των «αδιάφθορων» στη Διεύθυνση Μεταφορών στην Κέρκυρα, όπου κρατικοί υπάλληλοι έπαιρναν «φακελάκια» για διπλώματα οδήγησης.

Η νέα έρευνα ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να παρακολουθούν στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι «λαδώνονταν» για να περνάνε τις εξετάσεις υποψήφιοι οδηγοί.

"Sponsored links"

Οι «αδιάφθοροι» σχημάτισαν δικογραφία για εννιά άτομα, ανάμεσά τους δύο διευθυντικά στελέχη υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών Θεσσαλίας. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα που χορηγούσε παράνομα διπλώματα οδήγησης όλων των κατηγοριών και πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας και επαγγελματικής επάρκειας για οδικές μεταφορές. Η «ταρίφα» για ένα δίπλωμα ξεκινούσε από τις 2.000 ευρώ και μπορούσε να φτάσει τις 4.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.

Στο κόλπο συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, οι οποίοι πληρώνονταν από τους πελάτες τους και κατόπιν πλήρωναν τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης.

Με τον τρόπο αυτό οι υποψήφιοι οδηγοί ήταν σίγουροι ότι θα περνούσαν τις εξετάσεις, καθώς ήταν σχεδόν απίθανο να «κοπούν» ανεξαρτήτως ικανοτήτων και επιδόσεων.

Οι «αδιάφθοροι» εκτιμούν ότι η δράση του κυκλώματος ήταν πολυετής, αν και στη δικογραφία αποτυπώνεται ένα μικρό εύρος αυτής. Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης έδιναν τα θέματα των εξετάσεων στις σχολές οδηγών νωρίτερα και έτσι οι «πελάτες» γνώριζαν τις απαντήσεις όταν ερχόταν η ώρα να εξεταστούν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

huffingtonpost.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις