15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Φαρμάκι πλέον ο καφές: Θα τον πληρώνουμε έως και 20% ακριβότερα

Ημερομηνία:

Η μεγαλύτερη επιβάρυνση αναμένεται στον επεξεργασμένο καφέ που πωλείται στα καταστήματα λιανικής – Στα 10 λεπτά εκτιμάται η επιβάρυνση σε καφετέριες και σημεία εστίασης

Πικρό καφέ κέρασε η κυβέρνηση πολίτες και επιχειρήσεις του κλάδου με την απόφασή της να επιβάλει από την 1η Ιανουαρίου Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 4 ευρώ ανά κιλό στο στιγμιαίο καφέ, 3 ευρώ ανά κιλό στον επεξεργασμένο καφέ και 2 ευρώ ανά κιλό στον ωμό, μη καβουρδισμένο καφέ.

Η επιβάρυνση αυτή αναμένεται, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, να αυξήσει την τιμή κατά 20% στον επεξεργασμένο καφέ που πωλείται στα καταστήματα λιανικής.

Μικρότερη θα είναι η επιβάρυνση στα σημεία εστίασης και τις καφετέριες καθώς εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα  των 0,10 ευρώ ανά φλιτζάνι.

Την ίδια ώρα παράγοντες της αγοράς καταγγέλλουν ότι στο Φύλλο της Κυβερνήσεως που προβλέπει την αύξηση της τιμής του καφέ αναφέρεται ότι όλες οι βιοτεχνίες και τα καφεκοπτεία υποχρεούνται να δηλώσουν τα αποθέματά τους ώστε να επιβληθεί αναδρομικά ΕΦΚ ωστόσο εξαιρεί από τη φορολόγηση των αποθεμάτων τα σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...