Φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία της Θεσσαλονίκης – Ακατάλληλα 20.000 κομμάτια

Κανένα σχόλιο

Στην ανάκληση περίπου 20.000 μασκών οι οποίες εστάλησαν σήμερα σε σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, προχώρησε η ΚΕΔΕ, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο σάιτ Voria.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου ένα δείγμα, περί τις 20.000 μάσκες, από τα 5 εκατ. συνολικά που θα αποσταλούν σε όλη τη χώρα, δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και για αυτό ανακλήθηκαν.

Πάντως, όπως τόνισε ο ίδιος ο κ. Παπαστεργίου, οι μάσκες δεν είναι επικίνδυνες για τα παιδιά, ωστόσο παρουσιάσουν πρόβλημα στην πλέξη τους και έτσι έπρεπε να ανακληθούν, προκειμένου να αντικατασταθούν. «Αυτό είναι το πλεονέκτημα με τον διαγωνισμό μας, καθώς εντοπίστηκε γρήγορα το προβληματικό δείγμα και μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ήδη προχωρήσει στην παράδοση ορισμένων μασκών μαζί με παγούρια σε σχολεία του νομού, ωστόσο έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις να τις επιστρέψουν πίσω, προκειμένου να αντικατασταθούν με νέες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εμφανίστηκε καθησυχαστικός και διαβεβαίωσε ότι έως τη Δευτέρα θα έχουν αντικατασταθεί όλες οι μάσκες που βρέθηκαν προβληματικές. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα θα έπρεπε να είχε οργανωθεί από την κυβέρνηση και όχι από τους δήμους.

Μάλιστα, όπως είπε, ζητήθηκε από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και τον δήμο Θέρμης, οι οποίοι έχουν καλύψει τις ανάγκες τους και έχουν ήδη προμηθευτεί μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς με δικά τους έξοδα, να διαθέσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις μάσκες που απέστειλε η ΚΕΔΕ στα σχολεία που εστάλησαν οι προβληματικές μάσκες.

«Κακώς ανέλαβε, την τελευταία στιγμή, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος η ΚΕΔΕ να εξοπλίσει με μάσκες τα σχολεία. Ήταν υποχρέωση του κράτους να μεριμνήσει και να προμηθεύσει έγκαιρα τους δήμους με μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις