Φιάσκο το πρόγραμμα άνεργων για τον τουρισμό στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Μόλις 50 άτομα από το 670 που είχαν επιλεγεί εκπαιδεύτηκαν σε ξενοδοχεία στο … τέλος της σεζόν

Σε αληθινή παρωδία εξελίχθηκε το επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων για τον τουρισμό αφού όσοι επιλέγησαν τελικά για να συμμετέχουν – όχι περισσότερα από 50 άτομα για το Ν. Ηρακλείου από τα 670 που περιμέναμε στην Κρήτη – εκπαιδεύονται τώρα για να εργαστούν τελικά μόνο σε ξενοδοχεία της πόλης αφού όλα τα άλλα κλείνουν σύντομα καθώς τελειώνει η σεζόν!

Προφανώς πρόκειται για φιάσκο σημείωσε μιλώντας στην εφημερίδα Πατρις ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, σχολιάζοντας: Εγινε και επιλογή μόλις 50 ατόμων από τα 670 που περιμέναμε και εκπαιδεύονται τώρα που κλείνει η σεζόν. Εκ των πραγμάτων η εκπαίδευσή τους γίνεται σε ξενοδοχεία της πόλης.

"Sponsored links"

Το εγχείρημα ήταν αποτυχημένο είπε  ο διευθυντής της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Φουντουλάκης, σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα από την αρχή στήθηκε λανθασμένα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όχι μόνο δόθηκαν πολύ λίγες θέσεις στην Κρήτη και συγκεκριμένα 670 από τις συνολικά 6.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αλλά οι διαδικασίες που ακολούθησαν ήταν τόσο χρονοβόρες (αιτήσεις, επιλογή, ανακοίνωση αποτελεσμάτων κ.λπ.) που τελικά η εκπαίδευσή τους στα ΚΕΚ έγινε στο κλείσιμο της σεζόν.

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενδιαφέρονται κυρίως για θέσεις ρεσεψιονίστ και όχι σερβιτόρων, καμαριέρων κ.λπ. στα ξενοδοχεία.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί όσοι κατέθεσαν αίτηση, ενδιαφέρονται κυρίως για θέσεις ρεσεψιονίστ και όχι για θέσεις σερβιτόρων, καμαριέρων κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πανελλαδικά αφορούσε 10.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με μισθό 450 ευρώ.

Η τελική επιλογή των 10.000 δικαιούχων από τους 52.000 που είχαν υποβάλλει αίτηση, έγινε με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι, με βάση τις σπουδές τους, την ηλικία τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, το εισόδημά τους όταν εργάζονταν και το χρονικό διάστημα που είναι χωρίς δουλειά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι νέοι που επελέγησαν, μετά από 80 ώρες κατάρτισης θα έπρεπε να προσληφθούν σε

θέσεις μαθητείας από τουριστικές επιχειρήσεις. Έως σήμερα έχουν επιλεγεί από τις επιχειρήσεις 1.200, έχουν απορριφθεί 250, ενώ ένα 20% έως 30% έχει τυπικά κωλύματα, όπως μεγαλύτερη ηλικία από την προβλεπόμενη.

Ακόμη, σε κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη, το Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο, στις οποίες οι επιχειρήσεις εκφράζουν ενδιαφέρον, έχουν γίνει πολύ λίγες αιτήσεις και σε ορισμένες περιοχές όπως η Ρόδος καμιά.

"Sponsored links"

Τέλος κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ, οι υποψήφιοι για μαθητεία ζήτησαν να προσληφθούν μετά το καλοκαίρι. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ θα προτείνουν στο υπουργείο Εργασίας να αλλάξει η διαδικασία και να προηγείται η δέσμευση των επιχειρήσεων για τον αριθμό των εκπαιδευομένων που θέλουν να απορροφήσουν, ενώ η μοριοδότηση των υποψηφίων να γίνεται μετά τη διασύνδεση τους με τις επιχειρήσεις και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

http://www.prismanews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις