Ο 54χρονος καθηγητής και ο γείτονάς του, που κατηγορούνται για τη φρικιαστική κακοποίηση του σκύλου, με σουγιά και μεταλλικό δοκάρι, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών στη Νίκαια το πρωί της Τρίτης, οδηγήθηκαν σήμερα, Πέμπτη (15/10), στο εδώλιο του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Πειραιά.

Έξω από το δικαστήριο είχαν μαζευτεί μέλη από φιλοζωικές, τα οποία προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 54χρονο καθηγητή κατά την αποχώρηση του, κάτι που όμως αποφεύχθηκε από την παρέμβαση των αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης μέλη φιλοζωικών οργανώσεων οργισμένα από τη βάναυση κακοποίηση του ζώου είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι του 54χρονου και είχαν ανέβει ακόμα και πάνω στα κάγκελα του σπιτιού του.

Αμετανόητος ο 54χρονος

Ο 54χρονος καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News», εμφανίζεται αμετανόητος, ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε το άτυχο ζώο, ενώ αρνείται ότι το μαχαίρωσε.

«Εμένα μου όρμησε, με έριξε κάτω, όταν λοιπόν ήμουν ανάσκελα με το κεφάλι προς τον ουρανό είδα τον γείτονά μου, τον ……. , που τον φώναξα να με βοηθήσει απεγνωσμένα, γιατί είχα το κεφάλι προς τον ουρανό με τον σκύλο πεσμένο και μέσα στην απελπισία μου γιατί λέω, τώρα αυτό που διακυβεύεται είναι η ζωή μου, έκανα κάτι, γιατί ο σκύλος επιθετόταν στο λαιμό μου για να με σκοτώσει, έπρεπε να προστατεύσω τη ζωή μου», αναφέρει.

Στη συνέχεια σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν είχε εναλλακτική επιλογή εκτός από το μαχαίρωμα για να σωθεί απάντησε:

«Πέταξα πρώτα το φτυαράκι που είχα, δεν απομακρύνθηκε και όρμησε κατευθείαν επάνω μου. Θα αστειεύεστε βέβαια με το μαχαίρωμα τώρα έτσι; Δεν το θεωρώ να μου το λέτε σοβαρά».

«Έχω πολλά χτυπήματα, στα χέρια μου, στα πόδια μου, στο κεφάλι, στους ώμους, στο γοφό. Ο σκύλος μπορεί να είναι φιλικός με τους γνωστούς ανθρώπους ή με άλλα σκυλιά, με το δικό μου σκυλί όρμησε και όρμησε σε εμένα», προσέθεσε.

Τέλος σχετικά με το οργισμένο πλήθος που βρέθηκε έξω από το σπίτι του, δήλωσε ότι «χτυπάνε με πέτρες τα παράθυρα, θέλουν να γκρεμίσουν τα κάγκελα, έχουν πετάξει… δεν ξέρω τι κάνουν μέσα στην πυλωτή τα αυτοκίνητα, φωνάζουνε, βρίζουν, δολοφόνε, θα σε γ……..».

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, που ψάχνοντας την, τον αντίκρισε μέσα στα αίματα βάναυσα κακοποιημένο, είναι συντετριμμένη και απορεί για τις πράξεις των γειτόνων της, αφού ο σκύλος της είναι φιλικός και ήρεμος.

Οι μαχαιριές που δέχτηκε το τετράποδο διαπέρασαν τον πνεύμονά του με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

"google ad"

Παράλληλα διάφοροι γείτονες του καθηγητή αναφέρουν ότι ο 54χρονος που είναι και ο ίδιος ιδιοκτήτης σκύλου, έχει χτυπήσει και άλλες φόρες αδέσποτα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής έκανε μήνυση στον ιδιοκτήτη του σκύλου υποστηρίζοντας ότι του επιτέθηκε και προσπάθησε να αμυνθεί.

reader.gr