19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φλαμπουράρης: Με κάτω από «120» δεν στέκεται η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Δεν στέκεται κυβέρνηση με λιγότερες από 120 ψήφους», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο Αλέκος Φλαμπουράρης ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας με τους δανειστές, ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «Φρόιντ και Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε μάλιστα ότι «για να μην πάμε σε εκλογές, θα πρέπει να έχουμε και τους 162». «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές», εκτίμησε δε.

Ειδικότερα, ο κ. Φλαμπουράρης επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι «αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση, θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει». Διευκρίνισε πάντως, ότι είναι πιο δύσκολες οι εκλογές τον Σεπτέμβριο καθώς πρέπει να τοποθετηθούν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κάποιες λειτουργίες.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ακόμη ότι «σε συνέδριο θα πάμε με μια προϋπόθεση: δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργίες, αλλά ό,τι αποφασιστεί θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί, δεν θα πάμε σε συνέδριο όπου ο καθένας θα πάει να τα πει, ‘εγώ δεν εφαρμόζω’. Δεν γίνεται… Εγώ δεσμεύομαι να υλοποιήσω τις αποφάσεις ενός συνεδρίου». «Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Πλατφόρμας δυστυχώς έχουν διαφορετική αντίληψη», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε με νόημα ότι «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης. Δπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά, πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών».

«Επί χρόνια υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια, και αμφισβητείται τώρα η δημοκρατική μας ευαισθησία», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. «Προσέχει πολύ τους τύπους,μπορεί κάποιος με βάση τους τύπους να της δίνει δίκιο, αλλά η Βουλή έχει διαφορετική αντίληψη…» πρόσθεσε, διευκρίνισε όμως ότι «δεν βλέπω θετικά την πρόταση μομφής, θεωρώ ότι θα αναλογιστεί η ίδια τις ευθύνες της, με συμπεριφορά που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις πτέρυγες».

 Πηγή:  Κέρδος online

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...