«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες…»

Κανένα σχόλιο

Κύριε Διευθυντά,

Αυτό θα μπορούσε να πει ή να γράψει κάποιος, βλέποντας τις συνεχείς προσπάθειες των διαφόρων «συλλόγων» και «σωματείων», αλλά και προβεβληκότων σε ηλικία, που κυριολεκτικά τρέμουν στην ιδέα να ξεφύγει η νεολαία μας από τις αρπάγες των. Τις αρπάγες των Δαναών δηλαδή, διάβαζε Αριστερών νεολαίων της χώρας μας! Το ερώτημα γι’ αυτούς τους … ιεραπόστολους είναι: Δίνουν τίποτε απτό στη νεολαία μας ή την παγιδεύουν σε καταστάσεις ακίνδυνες για το κοινωνικό (μας) στάτους;

Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως όλοι οι Μαικήνες και νεολαίοι του κατεστημένου τρέμουν κυριολεκτικά τους Δαναούς, δηλαδή τις προοδευτικές δυνάμεις!

"Sponsored links"

Όμως αργά ή γρήγορα, θα αντιπαρέλθουν την ένταξη στα φρόκαλα που προσφέρει αυτός ο ποικιλόχρωμος χώρος! Ίσως τρομάξουν οι πολιτικοί και κάποιοι πολίτες, όμως τα παραπάνω είναι η μισή Αλήθεια… Ας σκεφθούμε εμείς οι ενήλικες τι έχουμε ζήσει στο παρελθόν και ας… απέλθει αφ’ ημών το ποτήριον τούτο, που καθ’ όσον αφορά τα βλαστάρια μας θα είναι πικρό, φαρμάκι.

Κι ένα τελευταίο: Σε τι ύψη ευνοούν την ανεργία των νέων μας; Τι μπορεί να προσφέρι σ’ αυτούς ο εγκλωβισμός σε συντηρητικά σχήματα; Γιατί αυτοί οι… Δαναοί δεν φέρουν δώρα, μόνο την αναγγελία δώρων… Απ’ αυτά έχει μπουχτίσει η νεολαία μας καθώς και σύμπας ο ελληνικός λαός.

Με τιμή
Αντ. Χαρχαλάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις