«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες…»

Κανένα σχόλιο

Κύριε Διευθυντά,

Αυτό θα μπορούσε να πει ή να γράψει κάποιος, βλέποντας τις συνεχείς προσπάθειες των διαφόρων «συλλόγων» και «σωματείων», αλλά και προβεβληκότων σε ηλικία, που κυριολεκτικά τρέμουν στην ιδέα να ξεφύγει η νεολαία μας από τις αρπάγες των. Τις αρπάγες των Δαναών δηλαδή, διάβαζε Αριστερών νεολαίων της χώρας μας! Το ερώτημα γι’ αυτούς τους … ιεραπόστολους είναι: Δίνουν τίποτε απτό στη νεολαία μας ή την παγιδεύουν σε καταστάσεις ακίνδυνες για το κοινωνικό (μας) στάτους;

Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως όλοι οι Μαικήνες και νεολαίοι του κατεστημένου τρέμουν κυριολεκτικά τους Δαναούς, δηλαδή τις προοδευτικές δυνάμεις!

"Sponsored links"

Όμως αργά ή γρήγορα, θα αντιπαρέλθουν την ένταξη στα φρόκαλα που προσφέρει αυτός ο ποικιλόχρωμος χώρος! Ίσως τρομάξουν οι πολιτικοί και κάποιοι πολίτες, όμως τα παραπάνω είναι η μισή Αλήθεια… Ας σκεφθούμε εμείς οι ενήλικες τι έχουμε ζήσει στο παρελθόν και ας… απέλθει αφ’ ημών το ποτήριον τούτο, που καθ’ όσον αφορά τα βλαστάρια μας θα είναι πικρό, φαρμάκι.

Κι ένα τελευταίο: Σε τι ύψη ευνοούν την ανεργία των νέων μας; Τι μπορεί να προσφέρι σ’ αυτούς ο εγκλωβισμός σε συντηρητικά σχήματα; Γιατί αυτοί οι… Δαναοί δεν φέρουν δώρα, μόνο την αναγγελία δώρων… Απ’ αυτά έχει μπουχτίσει η νεολαία μας καθώς και σύμπας ο ελληνικός λαός.

Με τιμή
Αντ. Χαρχαλάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Αντώνης Χαρχαλάκης
Ασχολείται με τη λογοτεχνία, την ποίηση, το δημοσιογραφικό λόγο. Εχει αποσπάσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις παγκρήτιες και πανελλήνιες. Εχει εκδώσει μέχρι τώρα δύο βιβλία, ένα με ποίηση («Ακροθιγώς») και ένα με διηγήματα («Πορεία στην ομίχλη»). Βιοποριστικά εργάζεται σαν τεχνίτης στις οικοδομές.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today