Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Ντένβερ των ΗΠΑ παρουσιάζουν έρευνα για την Αγιά Μαρίνα

Κανένα σχόλιο

Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 12:00 στο ΚΑΜ – Σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων: Παρουσίαση της έρευνας μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου του Ντένβερ (ΗΠΑ) που αφορά το αστικό τμήμα της Αγίας Μαρίνας

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του Δήμου Χανίων με το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, Κολοράντο της Αμερικής, στο πλαίσιο του θερινού εργαστηρίου των μεταπτυχιακών φοιτητών, το 2016, έχουμε και φέτος τη χαρά να τους δεχτούμε στην πόλη μας για ένα νέο θέμα, πάνω στο οποίο εργάζονται ήδη και το οποίο μετά την ολοκλήρωσή του θα προσφερθεί δωρεάν στο Δήμο μας.

Η ομάδα αποτελείται από 2 καθηγήτριες και 9 φοιτητές, σύνολο 11 άτομα.

"Sponsored links"

Ο στόχος είναι η γνωριμία της ομάδας με το χώρο και η συλλογή στοιχείων επί τόπου.

Η περιοχή που μελετούν είναι το αστικό τμήμα της Αγ. Μαρίνας, γύρω από την Π. Ε. Ο. και εξετάζουν τα προβλήματα, τις δυναμικές, τις πιθανές κατευθύνσεις λύσεων που μπορεί να αναζητηθούν ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα της περιοχής αυτής σε όλα τα επίπεδα, όπως λειτουργίες, κοινωνικός ιστός, οικονομική εξέλιξη, αισθητική, περιβάλλον.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 12:00, θα παρουσιάσουν στο ΚΑΜ το αποτέλεσμα της 15ημερης έρευνας και εργασίας τους στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας που θα αφορά στα προκαταρκτικά ευρήματα και τις αρχικές προτάσεις τους.

Το θέμα θα μελετηθεί στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ και αφού εξεταστεί από τους καθηγητές της ομάδας του θερινού εργαστηρίου θα αποσταλεί στο Δήμο μας, ως μια σημαντική μελέτη αναφοράς για όποιο διάλογο θα μπορούσε να υπάρξει μεταξύ του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής, και για οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις