Φοιτητική Εστία ΕΚΠΑ: Εικόνες αστυνομικής βαρβαρότητας – Έσπασαν πόρτες σε δωμάτια για να συλλάβουν φοιτητές

Κανένα σχόλιο

Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφών στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου Αθηνών έρχονται στο φως της δημοσιότητας από οικότροφους φοιτητές που καταγγέλλουν ως δράστες τους… αστυνομικούς!

Όπως καταγγέλλεται σε ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook η αριστερή φοιτητική παράταξη Granma ΑΝΑΡΠΑ, «μέχρι στιγμής, έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που ζούσαν σε αποθηκάκια και πολλές φθορές! Έχουν εισβάλλει σε δωμάτια, αποθηκάκια, χώρους πολιτιστικών ομάδων και συλλογικοτήτων». Επίσης όπως φαίνεται και από φωτογραφικό υλικό, οι αστυνομικοί έχουν σπάσει πόρτες και έχουν προκαλέσει φθορές σε διάφορους χώρους για να εισβάλλουν στο εσωτερικό τους! Ποιοι θα αποκαταστήσουν και θα πληρώσουν αυτές τις ζημιές;

Οι φοιτητές καταγγέλλουν πρακτικές τρομοκρατίας και αστυνομικής βίας με την ΕΛΑΣ να επιστρατεύει ό,τι έχει και δεν έχει – ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, Δίωξη Ναρκωτικών ! – με την αρωγή της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, για να καταστρατηγήσει το πανεπιστημιακό άσυλο.

"Sponsored links"

Πρωτοφανείς καταγγελίες για ΕΛΑΣ

Οι φοιτητές καταγγέλλουν:

«Η πρυτανεία, μια βδομάδα μετά την κατάληψη του συλλόγου, μια βδομάδα μετά τον αγώνα μας, συνεχίζει την πρακτική τρομοκρατίας και στέλνει αστυνομία μέσα στις φοιτητικές εστίες, καταπατώντας κάθε έννοια ασύλου! Κάθε είσοδος και κάθε χώρος της εστίας είναι γεμάτος αστυνομία (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ δίωξη). Μέσα στην πανδημία και μέσα στις γιορτές, με μια σχεδόν άδεια εστία, εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση και πάνε να επιβάλλουν την παρουσία τους σε χώρο ασύλου!

Ο λόγος που προφασίζονται ότι μπήκαν είναι η διακίνηση ναρκωτικών. Το χρόνιο πρόβλημα των εστιών, για το οποίο ο σύλλογος έχει πάρει θέση τόσα χρόνια τώρα, και το οποίο αν και είναι γνωστό σε όλη τη γειτονιά, δεν είχε ποτέ απασχολήσει την αστυνομία! Τώρα, ξαφνικά, σε αυτή τη χρονική στιγμή, επιλεγούν να εισβάλλουν σε χώρους εστίας, να σπάσουν στο πέρασμά τους ό,τι βρουν, σε υποσυντηρισμένα κτήρια που μένουν φοιτητ(ρι)ες και να σπείρουν τον φόβο στο σύλλογο! Δε μας ξεγελάει το “ενδιαφέρον” τους! Άλλωστε είχαν την ευκαιρία να το δείξουν χρόνια τώρα όπου δεν έχουν κάνει ούτε νύξη στις μαφίες π9υ υπάρχουν. Ξέρουμε πολύ καλά πως στόχος τους είναι η δημιουργία μιας κατάσταση φόβου ώστε η εστία να γίνει ένας νεκρός και αποξενωμένος χώρος, όπου οι διεκδικήσεις και οι αγώνες δε θα έχουν θέση»!

Καταστολή αγώνα οικότροφων

Πρόσχημα για την αστυνομική εισβολή φέρεται να είναι το γεγονός ότι κάποια δωμάτια φέρονται να είναι υπό κατάληψη.

Αλλά ουσιαστικά στόχος αυτής της επιχείρησης είναι η καταστολή του αγώνα των οικότροφων φοιτητών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εν μέσω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Νασ σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου εστιακών φοιτητών, ήδη η διοίκηση τους έχει κόψει εδώ και καιρό τη σίτιση.

Η Κεραμέως θέλει Πανεπιστημιακή Αστυνομία

"Sponsored links"

Αυτή η πρωτοφανής αστυνομική επίδειξη δύναμης της ΕΛΑΣ μέσα σε χώρο όπου διαβιούν φοιτητές και μάλιστα προερχόμενοι από τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, προφανώς σχετίζεται και με την σπουδή της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, να επιβάλει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μια ειδική Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), δηλαδή πανεπιστημιακή αστυνομία, να συστήσει δομές και να διευρύνει τα μέτρα ασφάλειας και επιτήρησης στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, καθώς και ενισχύσει το πειθαρχικό και ποινικό Δίκαιο με αδικήματα που τελούνται εντός των ΑΕΙ.

Αυτά τα μέτρα έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην πανεπιστημιακή κοινότητα και τους πρυτάνεις που αρνούνται την ίδρυση ειδικού σώματος αστυνομευσης που θα λογοδοτεί στην ΕΛΑΣ.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις