23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς: Ανενημέρωτη η κ. Μπακογιάννη – Η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να εγκρίνει το νομοσχέδιο για το περιβάλλον χωρίς την αμαύρωση της προσπάθειας των εργαζομένων του Φ.Δ.

Ημερομηνία:

Με σκληρά λόγια ενάντια στην βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς Δρ. Πέτρος Λυμπεράκης.

Σε σχετικό δελτίο τύπου σημειώνει ότι η βουλευτής δεν είναι ενημερωμένη «τόσο επί των υλικών στοιχείων όσο και επί των άυλων της λειτουργίας του Φορέα ενώ σημειώνει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να εγκρίνει το νέο σχέδιο νόμου χωρίς τη χρήση αστήρικτων στοιχείων, χωρίς την αμαύρωση της σκληρής προσπάθειας των εργαζόμενων στο ΦΔ».

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Σύντομο (και αναγκαίο) σχόλιο περί της τοποθέτησης της κας Μπακογιάννη στη Βουλή επί του σ/ν του Υπουργού ΠΕΝ κ. Χατζηδάκη

Σε εισαγωγικά μέρος από την τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη στη Βουλή.

« …σήμερα έχουμε την ανάγκη να προστατέψουμε και το Μπάλο και την Ελαφόνησο με αυστηρότατους όρους. Χαίρομαι όμως διότι ο φορέας διαχείρισης [σσ αυτός με έδρα την Αθήνα που δημιουργεί ο νέος νόμος για όλη την Ελλάδα] θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Χρειαζόμαστε έναν φορέα διαχείρισης, προστασίας αυτών των θησαυρών που έχουμε, ο οποίος θα μπορεί να παίρνει χρήματα από την ΕΕ, ο οποίος θα μπορεί πραγματικά και αποτελεσματικά να προστατεύσει το περιβάλλον».

Θα περίμενε κανείς τοπική βουλευτής να είναι πιο ενημερωμένη. Τόσο επί των υλικών στοιχείων (προγράμματα – χρηματοδοτούμενες και μη δράσεις) όσο και επί των άυλων (σχέση με τις τοπικές κοινωνίες – τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες, Πολίτες)

Ο ΦΔ Ε.Δ. Σαμαριάς-Δυτικής Κρήτης διαχειρίστηκε περισσότερα από 6.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις από κάποια. Τα ακριβή στοιχεία με το που πήγε κάθε λεπτό του ευρώ και τί αποτέλεσμα είχε, ήταν και είναι στη διάθεση του καθενός, τόσο στη Διαύγεια όσο και από τον ΦΔ. Συνεργάστηκε με πλήθος διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων – αναφέρεται ως κορυφαία μόνον η UNESCO.

Είναι σε διαρκή επαφή με την τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας τα θετικά και επεμβαίνοντας στα αρνητικά όπως οι ίδιοι οι Δήμαρχοι μπορούν να τη βεβαιώσουν. π.χ. ας ρωτήσει τους Δημάρχους Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου για το Ελαφονήσι και τον Μπάλο. Ασφαλώς και άλλοι Δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης, περιφερειακοί Σύμβουλοι αλλά και άλλοι τοπικοί φορείς (συνεταιρισμοί, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα) θα έχουν να της πουν για τον ΦΔ – όπως και πολλοί απλοί άνθρωποι.

Η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να εγκρίνει το νέο σχέδιο νόμου χωρίς τη χρήση αστήρικτων στοιχείων, χωρίς την αμαύρωση της σκληρής προσπάθειας των εργαζόμενων στο ΦΔ (που πάνω από δέκα χρόνια τώρα είναι σε εργασιακή ομηρία) χωρίς τον ευτελισμό της όποιας προσφοράς των άμισθων μελών που υπηρέτησαν στα ΔΣ του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...