Φορτσάκης: Ακατάλληλο για άρδευση το νερό του ΟΑΚ

Κανένα σχόλιο

Την ακαταλληλότητα του νερού που διατίθεται για τις ανάγκες του αρδευτικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., λόγω της αδυναμίας λειτουργίας του αντλιοστασίου που είχε κατασκευάσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης προ δεκαετίας στο ποταμό Κοιλιάρη (πηγές Στύλου), επισημαίνει ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής αναφέρει ότι το νερό περιέχει εξαιρετικά αυξημένο αριθμό χλωρίου και είναι εντελώς ακατάλληλο για ορισμένες καλλιέργειες, κυρίως για εκείνες των νεαρών φυτών αβοκάντο. Ρωτά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο, υπό την εποπτεία του οποίου είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, προκειμένου ο Οργανισμός να προσφέρει νερό κατάλληλο για άρδευση.

Αναλυτικότερα, στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, αναφέρει: Για τις ανάγκες του αρδευτικού δικτύου που λειτουργεί στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (ΟΑΚ, πρώην Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης), που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αντλεί νερό και από τις πηγές «ΖΟΥΡΜΠΟΥ» Καλυβών του Δήμου Αποκόρωνα.

"Sponsored links"

Λόγω του ότι το νερό από τις πηγές αυτές περιέχει εξαιρετικά αυξημένο αριθμό χλωρίου, ιδιαιτέρως κατά τους θερινούς μήνες, είναι εντελώς ακατάλληλο για ορισμένες καλλιέργειες και ιδιαίτερα των νεαρών φυτών αβοκάντο. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης κατασκεύασε προ δεκαετίας ένα αντλιοστάσιο στο ποταμό Κοιλιάρη (πηγές Στύλου). Το χωρίς χλώριο νερό που αντλείτο προσμειγνυόταν με το νερό των πηγών «ΖΟΥΡΜΠΟΥ», ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για την άρδευση οιουδήποτε φυτού.

Τον Απρίλιο του 2015, ωστόσο, άγνωστοι διέρρηξαν το ως άνω αντλιοστάσιο, από το οποίο αφαίρεσαν καλώδια και άλλα εξαρτήματα, έτσι ώστε αυτό να μην μπορεί να λειτουργήσει πλέον. Έκτοτε, παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων του Δήμου Αποκόρωνα, δεν έχει γίνει αποκατάσταση των ζημιών και το αντλιοστάσιο συνεχίζει να μη λειτουργεί, αφήνοντας την περιοχή με ακατάλληλο νερό προς άρδευση.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης να προσφέρει νερό κατάλληλο για άρδευση;»

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today