Φράνκι:To αδέσποτο “που δεν έχει ούτε μάτια,ούτε αυτιά,ούτε μαλλιά” από τα Χανιά που έγινε γραμματόσημο στη Γερμανία!

Κανένα σχόλιο

Mία απίστευτη ιστορία περιγράφει με ένα αδέσποτο περιγράφει ο Σύλλογος «Η προστασία των ζώων». Ο σκύλος που βρέθηκε στην περιοχή του Γαλατά χωρίς μάτια, αυτιά και μαλλιά έγινε γραμματόσημο στη Γερμανία.

Διαβάστε την ιστορία:

Το Σεπτέμβριο του 2017 ο σύλλογος «Η προστασία των ζώων»,έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάτοικο του Γαλατά. Η γυναίκα ήταν αναστατωμένη και περιέγραφε σοκαρισμένη ότι στο Γαλατά εμφανίστηκε ένας παραμορφωμένος σκύλος «που δεν έχει ούτε μάτια,ούτε αυτιά,ούτε μαλλιά και αποτελεί εστία μόλυνσης για το χωριό».Ήταν δε βέβαιη,»ότι τέτοιο πράγμα δεν είχαμε ξαναδεί».

"Sponsored links"

Μας ζητούσε να καλέσουμε έναν κτηνίατρο για να του κάνει άμεσα ευθανασία.Το σκυλάκο τον είχαν δέσει σε ένα δέντρο για να μην κυκλοφορεί και μολύνει το χωριό.

Εθελοντής μας,πήγε και πήρε το ζώο -που είχαν εγκαταλείψει με περιλαίμιο-και το μετέφερε στο κτηνιατρείο του κυρίου Ξανθουδάκη στα Χανιά.

Ο άτυχος σκυλάκος είχε φλεγμονή στα μάτια και τροφική αλλεργία,ασθένειες απολύτως ιάσιμες με την κατάλληλη πολύμηνη θεραπεία.

Το πρώτο διάστημα φιλοξενήθηκε στο κτηνιατρείο,ακολουθούσε εντατική φαρμακευτική αγωγή,ειδική διατροφή και χρειαζόταν καθημερινό μπάνιο με ειδικά σαμπουάν που ανέλαβε το προσωπικό του κτηνιατρείου.

Όταν τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν,πήγε σε σπίτι φιλοξενίας και ψάχναμε εναγωνίως να του βρούμε την κατάλληλη οικογένεια που θα ήθελε να αφιερώσει χρόνο στο Φράνκι που ήταν μεγαλύτερος από 7 ετών.

Η οικογένεια αυτή δε βρέθηκε στην Ελλάδα με τα χιλιάδες ταλαιπωρημένα αδέσποτα και η φιλοξενία είχε τελειώσει,οπότε η μόνη μας επιλογή ήταν ο Φράνκι να ξαναγυρίσει στο δρόμο,μια επιλογή που θα σήμαινε το θάνατό του.

Και τότε τον ανέλαβε η κα Ελισσάβετ Ηλιάκη-πρόεδρος του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ» που πήρε το Φράνκι στο καταφύγιο.Του έφτιαξε δικό του χώρο,ώστε να είναι μόνος του για να ολοκληρωθεί η θεραπεία του με τα καθημερινά μπάνια και με ειδική φροντίδα να γίνει  ξανά ένας πανέμορφος σκύλος.

Εντατικά άρχισε να ψάχνει υιοθεσία στο εξωτερικό,ώσπου μια οικογένεια από τη Γερμανία,ζήτησε να υιοθετήσει τον πολύπαθο Φράνκι και τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή.

"Sponsored links"

Λαμβάναμε συνέχεια νέα του, μέσω της κας Ηλιάκη,η οποία πριν λίγες μέρες  έλαβε ένα γράμμα όπου τα γραμματόσημα είχαν τη φωτογραφία του Φράνκι!!!!!

Ο «σκύλος του Φρανκεστάιν» της Ελλάδας ,έγινε υπέροχο γραμματόσημο στη Γερμανία….

Kαι όπως αναφέρεται στη σελίδα «The Souda shelter project»

«Τα στέλνουνε στη Γερμανία και τα κάνουνε λουκάνικα.
Τα στέλνουνε στη Γερμανία και τα κάνουνε πειραματόζωα.
Τα στέλνουνε στη Γερμανία και τα πουλάνε στους οίκους ανοχής.
Σταματήστε το παραμύθι και ανοίξτε τα μάτια σας.
Μετά από τόση φροντίδα τόση αγάπη και τόσο κόπο τα στέλνουμε για μία καλύτερη ζωή.
Τα στέλνουμε στη Γερμανία και τα κάνουνε γραμματόσημα επειδή αγαπάνε τόσο πολύ το ελληνικό σκυλί.

Στη φωτογραφία γραμματόσημα με τον Φράνκι πρώην αδεσποτούλι από Χανιά.»

Σύλλογος «Η προστασία των ζώων»

Σύλλογος ΚΥΝ-ΩΝΙΑ & «The Souda shelter project»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις