«Φρένο» Βαρουφάκη στην ικανοποίηση για το κόστος δανεισμού: Μόνοι οι αδαείς ζητωκραυγάζουν για το αρνητικό επιτόκιο

Κανένα σχόλιο

Με εξαιρετικά αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 και πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, τα σχόλια ικανοποιήσης της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας στις αγορές και το χαμηλό επιτόκιο δανεισμού που επιτεύχθηκε.

Ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε στο Twitter: «Αρνητικό επιτόκιο κρατικού δανεισμού: Ο δανειστής δανείζει €100εκ με αντάλλαγμα… €99εκ στο μέλλον. Προφανώς προσδοκά ότι στο μέλλον €99εκ θα αγοράζουν περισσότερα απ’ ότι €100εκ σήμερα => Προσδοκά αποπληθωρισμό/μεγάλη ύφεση. Ζητωκραυγάζουν μόνο οι αδαείς/επιτήδειοι!».

Τόνισε δε ότι «ως χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους που θα της επιτρέψει να κάνει περικοπές φόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (σύν ΦΠΑ κάτω του 18%) για να αναπτυχθεί η οικονομία και να πληρώνει χαμηλά αλλά θετικά επιτόκια. Αρνητικά επιτόκια=πανευρωπαϊκή ύφεση=συνεχίζεται το ελληνικό αδιέξοδο».

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις