28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Φρικτό τροχαίο στην Καβάλα – Κάηκαν ζωντανοί 11 πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στην παραλιακή Εγνατία, κοντά στην Σαρακίνα Καβάλας.

Έντεκα άνθρωποι κάηκαν σήμερα το πρωί, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα στην παραλιακή Εγνατία. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά και τα δύο οχήματα.Ο οδηγός της νταλίκας πρόλαβε και βγήκε ενώ οι 11 πρόσφυγες που  ήταν στο ΙΧ κάηκαν στην κυριολεξία ζωντανοί.Το ΙΧ με τους πρόσφυγες είχε κατεύθυνση την Θες/νίκη ενώ η νταλίκα μετέφερε δέματα στην Καβάλα.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις πέντε ο πρωί, στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας – παραλίας Οφρυνίου στο ύψος της περιοχής Σαρακήνα όταν το αυτοκίνητο-βαν στο οποίο επέβαιναν οι έντεκα παράνομοι μετανάστες, ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο.

ΣΕ σωρό από άμορφες μάζες μετατράπηκε το ένα φορτηγό

Σε σωρό από άμορφες μάζες μετατράπηκε το ένα φορτηγό

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δε μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί. Ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, ελληνικών στοιχείων ταυτότητας, την τελευταία στιγμή μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα.
Οι 11 επιβαίνοντες του βαν δεν πρόλαβαν να βγουν με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί

Οι 11 επιβαίνοντες του βαν δεν πρόλαβαν να βγουν με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του τμήματος Τροχαίας Καβάλας ο οδηγός του βαν εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας που ανέπτυξε, προφανώς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και λόγω της υπέρτασης που είχε, έπεσε πάνω στο φορτηγό.

Ο οδηγός του άλλου φορτηγού, πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα

Ο οδηγός του άλλου φορτηγού, πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων στο βαν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά τους και απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση και συγκέντρωση γενετικού υλικού (DNA).

Φωτογραφίες: Proininews

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας

Σήμερα (13-10-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσέκρουσε μετωπικά με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

"google ad"

Δυνάμεις της Πυροσβεστική Υπηρεσίας ανέσυραν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νεκρούς και τους έντεκα επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του φορτηγού (39χρονος ημεδαπός) απεγκλωβίστηκε από το όχημα ελαφρά τραυματισμένος.

Οι θανόντες και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου ο 39χρονος αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

proininews.gr, iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ