17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Παρουσία πλήθος επισήμων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα καλωσόρισμα του συντονιστή της εκδήλωσης δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα αλλά και από την πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κ. Κατερίνα Μητσοτάκη.

Συγκίνηση προκάλεσε η προβολή βίντεο – αφιερώματος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ομιλία έδωσε ο καθηγητής ιστορίας κ. Γιώργος Δερτιλής ο οποίος υποστήριξε ότι ο εμφύλιος στην Κρήτη αποτράπηκε εξαιτίας των παρεμβάσεων Μητσοτάκη ενώ στάθηκε στην πολιτική σκέψη του νεαρού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία της κόρης του κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Μεταξύ άλλων είπε:

“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε φίλους πάρα πολλούς, είχε και εχθρούς. Αγαπούσε τους φίλους του, τους τιμούσε, μάθαινε από αυτούς, ήξερε ακριβώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πολλές φορές ακόμα και όταν είχε αποσυρθεί από την πολιτική, υπουργοί άλλων κυβερνήσεων λένε ότι τους συστηνότανε όταν τους έπαιρνε τηλέφωνο, ως “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πολιτευτής Χανίων” διότι ένα θέμα που τον απασχολούσε ήταν ένα έργο που είχε καθυστερήσει, μια πίστωση που δεν είχε έρθει. Οι Χανιώτες όμως, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της πολιτική του ζωής ψηφίσανε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον στείλανε στη Βουλή, μόνο, κόντρα στο πολιτικό σύστημα της χώρας.”

Η κ. Ντόρα Μπακογιάνννη μίλησε για κρίση δημοκρατίας που υπάρχει σήμερα “γιατί υπάρχει τεράστια κρίση αντιπροσώπευσης σε όλο τον κόσμο”:

“Σήμερα που η δημοκρατία περνά δύσκολες ώρες σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη, αναρωτιέμαι αν αυτοί οι πολιτικοί παλαιάς κοπής, δεν ήταν αυτοί που είχαν μια διαφορετική αντίληψη της δημοκρατίας, που δεν διάβαζαν τα προβλήματα από τις δημοσκοπήσεις, που δεν αντιμετώπιζαν τους ανθρώπους σαν κουκιά αλλά σαν πολίτες με υπαρκτά προβλήματα, σαν ανθρώπους των οποίων τα συμφέροντα πραγματικά εκπροσωπούσε ο πολιτικός. Όλοι έχουμε να μάθουμε πολλά από τη λογική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τα θέματα και την πίστη του στους ανθρώπους.”

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη:

“Ο Μητσοτάκης πίστευε στους Έλληνες και πίστευε βαθιά και ίσως αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο την τελευταία φορά που αποχαιρέτησε τον Παπαχελά του είπε: Αλέξη παιδί μου, να θυμάσαι, η Ελλάδα εύκολα πέφτει αλλά επίσης εύκολα ξανασηκώνεται, μην το βάλετε κάτω. Αυτή την αισιοδοξία πρέπει να την κρατήσουμε από έναν μεγάλο πολιτικό που ήταν ο πατέρας μου.”

Της ομιλίας της ακολούθησε η αποφώνηση από τον συντονιστή της εκδήλωσης κ. Μανδραβέλη και κατόπιν μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένα κομμάτια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Να σημειώσουμε ότι στο εξωτερικό χώρο του θεάτρου είχε στηθεί γιγαντοθόνη για τους πολίτες που ήθελαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ενώ υπήρχε πλούσιος μπουφές για όσους βρέθηκαν εκεί.

Διαβάστε επίσης:

–  Κυρ. Μητσοτάκης: “O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας άνθρωπος βαθιά δημοκράτης. Γνώριζε ότι το δέντρο της Δημοκρατίας πρέπει να ποτίζεται συνεχώς”

"google ad"

– “Ηθική υποχρέωση να αποδώσουμε τη δέουσα τιμή”: Τι είπε ο Δήμαρχος Χανίων στην ομιλία του στην εκδήλωση για τον Κ. Μητσοτάκη στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

– Παρουσία Μητσοτάκη και Μπακογιάννη η τελετή ονοματοδοσίας της οδού Ακρωτηρίου σε οδό “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη” – Στις 8 η εκδήλωση στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Δείτε φωτογραφίες τόσο από την εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όσο και από την εκδήλωση στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...