ΦΩΤΟ-γραφές: Ο ΠΑΠΠΟΥΣ

Κανένα σχόλιο

Όσοι παρακολουθούν Ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλές δεκαετηρίδες, ξέρουν πως κάθε παιγνίδι αποτελεί και μια θεατρική παράσταση.

Η παράσταση δεν τελειώνει με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, αλλά με την είσοδο στο γήπεδο των πλέον απιθάνων, αλλά και γνωστών τύπων και προσώπων, για να πανηγυρίσουν την νίκη τους ή να διαδηλώσουν για την άδικη και μεθοδευμένη ήττα τους.

Αυτό γινόταν, γίνεται και θα γίνεται εις τας ελληνικές λαϊκάς πανηγύρεις.

"Sponsored links"

Είναι κάτι σαν τον καρνάβαλο όπου επικρατεί το πνεύμα του ηρωικού καραγκιόζη.

Το πετροβολητό, η καρπαζιά, η μπηχτή, είναι το ψωμοτύρι του ποδοσφαιρικού σαβουάρ βιβρ που τροφοδοτεί με εκφράσεις απείρου κάλλους και τον φίλαθλον Τύπον.

Και μην ανησυχείτε.

Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.

Οι φανατικοί στο σύνολό τους είναι πολύ καλά παιδιά, αλλά άρρωστα.

Η νίκη της ομάδας αποτελεί γι’ αυτούς γεγονός σημαντικότερο από έναν παγκόσμιο πόλεμο, ένα προσωπικό θρίαμβο που η μίζερη ζωή αρνείται να τους προσφέρει.

Υπάρχει αντίδοτο;

Όχι, δεν υπάρχει.

Το μόνο δραστικό φάρμακο είναι ο χρόνος και η ηλικία.

"Sponsored links"

Είδατε κανένα παππού να πετά μολότωφ στον διαιτητή ή να δαγκώνει το σβέρκο του Μαρινάκη;

Δεν τον είδατε.

Αλλά, όταν τον δείτε, τότε, πιστέψτε με, όλα θα διορθωθούν.

Γιατί;

Διότι όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιροφανατικοί θα αντιληφθούν πως με τα καμώματά τους γελοιοποιούν όχι μόνο την ομάδα τους, αλλά και τον εαυτό τους τον ίδιο.

Μέχρι να δούμε τον παππού, ας δούμε με συμπάθεια αυτά τα φωνακλάδικα θεατρικά παιδιά του νέου ιπποδρόμου.

ΦΩΤΗΣ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις