20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά»: Καταγγελία Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων για τη στάση της ΕΣΕΕ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων κ.κ. Νικόλαος Βουρλάκης και Θεόδωρος Κοντογεωργίου, καταγγέλλουν τη στάση της ΕΣΕΕ που υπονομεύουν την όποια προσπάθεια για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εμπόρων.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

«Φύλαγε τα ρούχα σου να ‘χεις τα μισά» λέει ο λαός και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της διοίκησης της ΕΣΕΕ. Η μπλόφα και η κοροϊδία «πάει σύννεφο».

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων (ΑΣΕ) στη διοίκηση της ΕΣΕΕ, καταγγέλλει την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, στην ανάγκη, στα πλαίσια της απεργίας στις 17 Μάη, να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση στη νέα επίθεση και στο νέο πακέτο μέτρων που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΕΕ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ (2 Μάη), η οποία συγκλήθηκε μετά από αίτηση της ΑΣΕ, η διοίκηση Κορκίδη παρουσιάστηκε λαύρη ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αφορούν μεταξύ άλλων εμπόρους – επαγγελματίες. Δήλωσε έτοιμη να κατεβεί σε απεργίες και δυναμικές κινητοποιήσεις (αποκλεισμούς εμπορικών κέντρων κλπ) για να μην περάσουν όσα συμφωνήθηκαν με το κουαρτέτο. Αυτά όμως πίσω στη μακρινή Τρίτη 2 Μάη, 13 ολόκληρες μέρες πριν.

Στο Δελτίο Τύπου της Δευτέρας 15 Μάη, στις 16:36’, μιάμιση μέρα πριν την απεργία της Τετάρτης 17 Μάη, ανακοινώνει ότι συμμετέχει μεν αλλά δεν κλείνει τα καταστήματα! Με θράσος πετάει το μπαλάκι στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους να πάρουν την ευθύνη για να το πράξουν, γνωρίζοντας ότι στη πλειοψηφία τους τον ίδιο “καπνό φουμάρουν”.

Με τη στάση τους υπονομεύουν συνειδητά την ανάγκη να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση στη νέα επίθεση και στο νέο πακέτο μέτρων που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΕΕ .Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι παρά τα μεγάλα λόγια η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΕΕ είναι σύμφωνη με την κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόζεται. Όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσε την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση για να εξυπηρετήσει και αυτή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η πρόθεσή τους να κοροϊδέψουν τους εκλεγμένους της ΑΣΕ μικρή σημασία έχει.

Κρίσιμο ζήτημα όμως αποτελεί ο ελιγμός τους μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων για τα νέα μέτρα που αποτελούν θανατική ποινή για κάθε αυτοαπασχολούμενο.

Μέτρα που θα προστεθούν σε ότι μέχρι τώρα ψηφίστηκε αποφέροντας το τελειωτικό χτύπημα στα μικρομάγαζα.

Αυτό που  πραγματικά κρίνεται, είναι  να βρει μπροστά της η κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο.

Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό να βρεθούμε άνεργοι, καταχρεωμένοι και εξαθλιωμένοι, αρκεί να ξεπεράσουμε τις “ντρίπλες” της διοίκησης της ΕΣΕΕ και τις “μπανανόφλουδες” των αντιμέτρων που πετά η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν τις αναδιαρθρώσεις που μας θάβουν για να βγουν από την κρίση τα μονοπώλια.

Συνεχίζουμε μαζικά  δυναμικά, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας αφανίζουν.

Για την Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων

"google ad"

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ

Βουρλάκης Νικόλαος

Κοντογεωργίου Θεόδωρος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...