Χάθηκε η μπάλα: Στην Ολλανδία γυναίκες θα μπορούν να παίζουν σε ομάδες ανδρών

Κανένα σχόλιο

Ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται σε μια γυναίκα να παίξει σε ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου εγκρίθηκε από την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Μάλιστα, έγινε γνωστό πως η πρώτη γυναίκα που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι η 19χρονη Ελλε Φόκεμα, η οποία ανήκει στη Φάρουτ, ομάδα τέταρτης κατηγορίας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ανδρική ομάδα.

Μέσω αυτού του πιλοτικού προγράμματος, οι Ολλανδοί θέλουν να δείξουν ότι στηρίζουν τη διαφορετικότητα και την ισότητα των δύο φύλων αλλά και να δώσουν την ευκαιρία σε γυναίκες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ανδρικό ποδόσφαιρο.

«Η ολλανδική ομοσπονδία στηρίζει τη διαφορετικότητα και την ισότητα. Πιστεύουμε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει χώρος για όλους» ανέφερε ο Αρτ Λάνγκελερ, επικεφαλής του προγράμματος. Στην Ολλανδία επιτρέπεται το μεικτό ποδόσφαιρο από το 1986 μέχρι το επίπεδο των ομάδων κάτω των 19 ετών.

"Sponsored links"

«Ημουν στεναχωρημένη που δεν θα μπορούσα να παίξω του χρόνου στην ομάδα μου. Η ομοσπονδία με παρότρυνε να συνεχίσω να παίζω στην ομάδα για όσο περισσότερο μπορώ. Γιατί να μην είναι αυτό εφικτό; Είναι ένα είδος πρόκλησης, και αυτό με εξιτάρει περισσότερο» τόνισε η Έλλε Φόκεμα που γράφει ιστορία.

ethnos.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις