15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χίος: Απίστευτοι χουλιγκανισμοί και καταστροφές από ΜΑΤ – Φώναζαν «τρέξτε π@τ@νες» κρατώντας ρόπαλα με αλυσίδες!

Ημερομηνία:

Εκτός κάθε ελέγχου από τους ανωτέρους τους και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκαν ακόμα και την ύστατη ώρα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη Χίο.

Σε ακόμη ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, από το λιμάνι των Μεστών φαίνονται οι αστυνομικοί που περιμένουν να επιβιβαστούν στο πλοίο ”Νήσος Ρόδος”.

Έξω από την περίφραξη του λιμανιού είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι που τους αποδοκίμαζαν φραστικά, ενώ ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες.

Ακολούθησε χάος με αστυνομικούς εκτός ελέγχου αρχικά να τραμπουκίζουν Λιμενικούς (!) που προσπάθησαν τους επαναφέρουν στην τάξη και στη συνεχεία να πηδούν την περίφραξη, να πετούν χημικά και να ξυλοφορτώνουν κατοίκους.

Στο βίντεο ακούγονται καθαρά οι ύβρεις των ΜΑΤατζήδων ενώ φαίνονται εξίσου καθαρά να κρατούν ρόπαλα με αλυσίδες, και να χειρονομούν χυδαία και προσπαθούν να σπάσουν την περίφραξη του λιμένα για βγουν και να συμπλακούν με τους κατοίκους.

Τα ΜΑΤ συνέχιζαν να πετούν χημικά και κροτίδες ακόμα και όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο, ενώ χειρονομούσαν χυδαία συνεχώς.

Η εμφάνισή τους -δεν υπάκουσαν τις εντολές των ανωτέρων τους, κατέστρεψαν υποδομές του λιμανιού και αυτοκίνητα των κατοίκων, πετούσαν πέτρες και φορούσαν ελλειπή εξάρτηση και κρατούσαν παράνομα όπλα όπως κλομπ με αλυσίδες – παρέπεμπε περισσότερο σε στρατών ατάκτων εκτός ελέγχου και όχι σε επαγγελματίες και εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι τα σπασμένα αυτοκίνητα κατοίκων που βρέθηκαν στο διάβα των εξαγριωμένων ανδρών των ΜΑΤ και πολυάριθμες οι καταγγελίες για τραυματισμούς κατοίκων κάποιοι εκ των οποίων σοβαροί.

Για τα περιστατικά των βανδαλισμών και βίας από αστυνομικούς σε Χίο και Λέσβο έχει κατατεθεί ήδη μήνυση από 19 δικηγόρους που ζητούν απόδοση ποινικών ευθυνών.

Την ίδια ώρα, στη Λέσβο, οι Λιμενικοί …αποχαιρέτισαν τα ΜΑΤ με χειρονομίες, προκαλώντας την οργή του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, που προανήγγειλε αναφορά στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ