17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Χαινς Ρίχτερ: «Μεγάλη πρόκληση», «καθαρός λαϊκισμός» και «βλακεία» η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Ημερομηνία:

Ο Αριστομένης Συγγελακης, Συγγραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου με κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook αναφέρεται σε άρθρο του καθηγητή Χαινς Ρίχτερ ο οποίος τάσσεται ενάντια στην διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων.

Να σημειώσουμε οτι ο κ. Ριχτερ παραμένει επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

«Μεγάλη πρόκληση», «καθαρό λαϊκισμό» και «βλακεία» χαρακτηρίζει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών ο καλός φίλος της Ελλάδας Χάιντς Ρίχτερ!

Άρχισαν τα όργανα! Δεν αρέσει, φαίνεται, στους Γερμανούς η κλιμάκωση της διεκδίκησης. Η απάντησή μας: ενότητα κι αποφασιστικότητα!

Δείτε το άρθρο της Bild που χαρακτηρίζει τη ρηματική διακοίνωση «γράμμα- σφυροκόπημα από την Ελλάδα» αλλά φιλοξενεί σκληρές δηλώσεις εναντίον της διεκδίκησης:

Σε λίγο δίνουμε συνέντευξη έξω από το κέντρο τεκμηρίωσης των ναζιστικων εγκλημάτων στο Μόναχο, που επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες μαθητές.

Ο αγώνας κλιμακώνεται! Το Εθνικό Συμβούλιο μεταφέρει το μήνυμα των θυμάτων και ολόκληρου του λαού μας σε όλη την Ευρώπη. Ελάτε μαζί μας!

https://m.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/griechenland-will-geld-von-deutschland-376-milliarden-euro-62407148.bildMobile.html

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ