Χανιά: Έκαναν Πρωτοχρονιά και έριξαν βεγγαλικά έξω από τις φυλακές Αγυιάς σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησαν στα Χανιά 30 πολίτες, ενεργοί στον αναρχικό χώρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο, στις 31 Δεκεμβρίου, στην αλλαγή του χρόνου, βρέθηκαν έξω από τις φυλακές Αγυιάς. Φώναξαν συνθήματα και άναψαν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, ως ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους κρατούμενους. Μάλιστα, ανέρτησαν και σχετικό βίντεο από τη δράση τους.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

Στις 31 Δεκεμβρίου γύρω στα 30 άτομα επιλέξαμε να βρεθούμε έξω από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Αγιάς Χανίων, φωνάζοντας συνθήματα, ανάβοντας βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Χωρίς δυστυχώς ανταπόκριση από τους εντός των τειχών, προσπαθήσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους κρατούμενους.

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής, θα στεκόμαστε δίπλα σε όσους βρίσκονται έγκλειστοι στα κελιά της δημοκρατίας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Καλή αγωνιστική χρονιά.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Να σημειώσουμε ότι σχετική δράση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο.

Σε σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia αναφέρονται τα εξής:

Ομάδα 23 συντροφισσών/ων βρεθήκαμε έξω από τις φυλακές Αλικαρνασσού για την αλλαγή της χρονιάς. Δεν υπήρχε κάποιο σχετικό ανοιχτά ανακοινωμένο κάλεσμα.

Αφού προσεγγίσαμε τις φυλακές με τα αυτοκίνητα και κορνάραμε περιμετρικά του κτιρίου, σταθήκαμε στο πίσω μέρος της φυλακής φωνάζοντας συνθήματα. Η ανταπόκριση από μέσα ήταν μικρή. Παρουσία μπάτσων δεν υπήρχε, πέραν των σωφρονιστικών.

"Sponsored links"

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις