16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο ξενοδοϋπάλληλο για 524 ευρώ – “Να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη” ζητούν σωματεία

Ημερομηνία:

Πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται αυτή την περίοδο σε μία θέση στην οποία δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στην εκπλήρωση βασικών αναγκών, όπως το να πληρώσουν το ρεύμα. Όμως η ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες παροχής ρεύματος όπως και το κράτος, δεν έχουν προσαρμόσει ανάλογα την πολιτική τους με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκονται σε απόγνωση.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση που αναδεικνύεται από συνδικάτα και σωματεία στα Χανιά με εργαζόμενο που του έκοψαν το ρεύμα.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων και Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας -Παράρτημα Χανίων- καταγγέλλουμε την ανάλγητη πολιτική της ΔΕΗ η οποία κόβει το ρεύμα για οφειλές πάνω από 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ διέκοψετο ρεύμα σε συνάδελφο εργαζόμενο ξενοδοχοϋπάλληλο για οφειλή 524 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος εργαζόταν σε ξενοδοχείο του Νομού μας, μόνο κάποιες λίγες ημέρες τον Ιούλιο και όλο το επόμενο διάστημα είναι υπό το καθεστώς αναστολής σύμβασης λόγω της Πανδημίας.Έχει οικογένεια, ενοικιάζει και όχι μόνο δεν μπορεί να πληρώσει το παραπάνω ποσό αλλά αδυνατείνα προβεί σε διακανονισμό.

Καλούμε την κυβέρνηση  τα αρμόδια Υπουργεία και την ΔΕΗ να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο προς όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και εποχικά εργαζόμενους συναδέλφους μας.

Ζητάμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συνάδελφο.

Ζητάμε να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης, να γίνει  πάγωμα οφειλών και απαλλαγή δημοτικών τελών σε όλους όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κάθε εργαζόμενο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ