15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Αδέσποτο επιτέθηκε σε 6χρονο παιδί και του έκοψε το αυτί! Άφαντος ο Δήμος

Ημερομηνία:

Οι επιθέσεις αδέσποτων πληθαίνουν στα Χανιά αφού, δεν είναι μυστικό, η πόλη μας είναι μία από τις πόλεις με τον μεγαλύτερο αριθμό αδέσποτων, όμως καμία υπηρεσία δε φαίνεται πρόθυμη να δώσει μία λύση.

Οι καταγγελίες για επιθέσεις πληθαίνουν, με πιο πρόσφατη αυτή που καταγγέλθηκε στο flashnews.gr.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα περίπου στις 16.30 όταν το 6χρονο αγοράκι μαζί με τους γονείς του που είναι τουρίστες, δέχτηκε επίθεση από το αδέσποτο σκυλί, με αποτέλεσμα το ζώο να του κόψει το αφτί.

Αμέσως οι γονείς του αλλά και πολίτες που βρισκόταν στο σημείο, απομάκρυναν τον σκύλο από το παιδί, στο οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό στη Χάληδων αφού τα συγκεκριμένα αδέσποτα αποτελούν τον τρόμο και φόβο της πολυσύχναστης περιοχής. Πρόκειται για αγέλη 4 αδέσποτων με τον αρχηγό της αγέλης να είναι πιο επιθετικό και πιο άγριο. Αυτό επιτέθηκε και στο αγοράκι κόβωντάς του το αυτί.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου στην περιοχή της οδού Σαρπηδώνος μοτοσυκλετιστής δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων ενώ βρισκόταν πάνω στη μοτοσικλέτα και εν κινήσει με τον καταγγέλοντα να μας ενημερώνει σήμερα ότι ήταν η ίδια αγέλη των 4 αδέσποτων που του είχε επιτεθεί.

Η επίθεση είχε γίνει δίχως καμία πρόκληση (o οδηγός δέχθηκε επίθεση στον αστράγαλό του ενώ βρισκόταν ακίνητο το πόδι πάνω στο μαρσπιέ της μοτοσικλέτας) ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι σκύλοι – μεταξύ αυτών και ένα ροτβάιλερ – κυνηγούσαν τον οδηγό έως και την ανατολική τάφρο.

Να σημειώσουμε ότι ο οδηγός κατέληξε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν είναι η πρώτη επίθεση αγέλης αδέσποτων στην πόλη των Χανίων και ούτε θα είναι η τελευταία. Ασυνείδητοι ιδιοκτήτες που είτε βαριούνται τα κατοικίδιά τους, είτε δε μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη συντήρησή τους τα παρατούν στο δρόμο με αποτέλεσμα αυτά να δημιουργούν αγέλες και να γίνονται απειλητικά για τους ανθρώπους. Μήπως είναι ώρα να μπουν πολύ πιο αυστηροί όροι πριν γίνει κάποιος ιδιοκτήτης σκύλου;

Μέχρι τότε όμως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Νικηφοράκης τι κάνει ώστε να περιοριστεί το επικίνδυνο για τους δημότες της πόλης φαινόμενο;

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με καταγγελία της πρώην δημοτικής συμβούλου και φιλόζωου κ. Κατερίνας Βουτετάκη, “η προσπάθεια μείωσης του αδέσποτου πληθυσμού δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με σοβαρότητα από καμία δημοτική αρχή, ούτε η φροντίδα τους, γεγονός που δηλώνει,εκτός των άλλων,έλλειψη σεβασμού απέναντι σε όλους τους πολίτες, ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ και είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους”.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία:

“Το δημοτικό κτηνιατρείο παραμένει κλειστό. Δημοτική Κλινική αποθεραπείας δεν υπάρχει. Οι στειρώσεις μέσω του δήμου είναι απειροελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Τεράστια η λίστα αναμονής. Για γάτες ούτε καν λόγος για στείρωση,ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα οργανωμένο δίκτυο υιοθεσιών.Οι εθελοντές αναγκάζονται να στειρώνουν ότι μπορούν με δικά τους έξοδα,για να αποτρέψουν τις αγέλες και τα νέα κουτάβια και γατάκια.”

Άραγε, τι πρέπει να γίνει για να πράξει ο δήμος Χανίων αυτά που οφείλει; Να κινηθούν δικαστικά οι πολίτες εναντίον του;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ