Χανιά: Βάζουν θερμικές κάμερες για την προστασία του Αγίου Ματθαίου από τις πυρκαγιές | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Χανίων, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της προστασίας του περιαστικού Δάσους  του Αγίου Ματθαίου, σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, προέβη στην εγκατάσταση θερμικής κάμερας, μεγάλης διακριτικής ικανότητας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα  το οποίο  όλο το 24ωρο ανιχνεύει την αλλαγή θερμοκρασίας στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αποστέλλοντας άμεσα  μήνυμα ειδοποίησης (sms) καταρχάς, στο προσωπικό  του Δημοτικού Πυροσβεστικού Σταθμού  του Αγίου Ματθαίου, το οποίο εκπαιδεύτηκε πρόσφατα  στη λειτουργία του συστήματος.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Χανίων κ .Αν. Βάμβουκα και του αρμόδιου αντιδημάρχου σε  θέματα Πολιτικής  Προστασίας κ. Γ. Ξανθουδάκη    αξιοποιεί    τις  δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα της πυρανίχνευσης και  ενισχύει τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει ο Δήμος για την προστασία του περιαστικού  δάσους σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς (Δ/νση Δασών Χανίων και Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων).  Παράλληλα τονίζει την ανάγκη  της ενεργούς συμμετοχής των κατοίκων της περιοχής και των εθελοντών ώστε  να προστατεύσουμε τον,  ανεκτίμητης αξίας και ιδιαίτερης  αισθητικής, “πνεύμονα” πρασίνου που διαθέτει ο Δήμος, όπως είναι το περιαστικό δάσος του Αγίου Ματθαίου,   τους κατοίκους της περιοχής  και τις υποδομές εντός αυτού.

Για την υλοποίηση του έργου αυτού συνεργάστηκαν η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών , το Τμήμα Πληροφορικής της Δ/νσης Οργάνωσης, Προγραμματισμού και πληροφορικής και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις