19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Εν μέσω πανδημίας ετοιμάζουν φιέστα για χειροτονία ηγούμενου στο Καρύδι με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αποκορώνου κ. Σταμάτης Σγουράκης καταγγέλει τη διοργάνωση φιέστας για την ενθρόνιση ηγουμένου στη μονή του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων εν μέσω πανδημίας:

Μετά από εισήγηση του δήμαρχου Αποκορώνου και πρόεδρου της οικονομικής επιτροπής υπερψηφίστηκε    κατά πλειοψηφία πρόταση συμμετοχής του Δήμου Αποκορώνου στην ενθρόνιση στη θέση του ηγούμενού της μονής του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου που πραγματοποιείται στις 1/10/2020 και στην ενίσχυση της τελετής οικονομικά με 3800 €.

Μια απόφαση που σε άλλους καιρούς θα φαινόταν φυσιολογική και επιβεβλημένη ξέχωρα από δευτερεύουσαs σημασίας αντιρρήσεις . Μια απόφαση που θα τιμούσε τη τελετή της ενθρόνισης, τη προβολή της μονής κλπ.

Σήμερα όμως οι συνδιοργανωτές εκκλησία και δήμος ξεχνούν πως βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. Εν μέσω πανδημίας που ο νομός μας έχει χαρακτηριστεί -δίκαια η άδικα «κόκκινος»- και έχουν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα προστασίας . Μέτρα που πέρα από όλα τ’άλλα απαγορεύουν τις πάνω από 50 άτομα πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Θα περίμενε κανείς θεσμοί όπως ο Δήμος Αποκορώνου και η εκκλησία να δίνουν το παράδειγμα αυτοσυγκράτησης και υπομονής στους πολίτες που αισθάνονται τόσο κουρασμένοι πια από όλες τις διαδικασίες των μέτρων που το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να παρθούν σωστές αποφάσεις για το καλό όλων μας . Και αν ακόμα δεν μπορεί να αναβληθεί η τελετή ενθρόνισης    πιστεύω ότι με σεμνότητα και ταπεινότητα με συμμετοχή όσων οι συνθήκες υπαγορεύουν    νά    γίνει. Σεμνά και ταπεινά όπως επιβάλλουν οι μέρες που ζούμε , χωρίς γιγαντοοθόνες.

Οι παραπάνω λόγοι δεν μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε σ’ αυτή τη τελετή και αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε στο νέο ηγούμενο της μονής τις καλλίτερες ευχές μας και δύναμη στο έργο του μέσα από αυτή τη γραφή.

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ Ι. ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...