Χανιά: Εταιρεία Τουριστικών Λεωφορείων απέλυσε 7 οδηγούς επειδή ήθελαν να διεκδικήσουν τα δεδουλεμένα τους

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης “Ο Ερμής” καταγγέλλει την απόλυση 7 οδηγών έπειτα από την απόφαση του Σωματείου να διεκδικηθούν μαζικά οι τριετίες – πολυετείες.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Μετά από την πρόσφατη άσκηση αγωγής συναδέλφων με την οποία διεκδίκησαν την καταβολή τριετιών – πολυετιών και την αναβολή που ζήτησε η εργοδότρια εταιρεία από το δικαστήριο, ακολούθησε Γενική Συνέλευση οποί πέρα από την μαζικότητα των συναδέλφων, αποφασίστηκε να διεκδικηθούν μαζικά από όλους τους συναδέλφους οι τριετίες-πολυετίες οι οποίες αναφέρονται στην υπάρχουσα τοπική Σ.Σ.Ε.

"Sponsored links"

Ως απάντηση η εργοδότρια πλευρά και προκειμένου να προκαλέσει κλίμα εκφοβισμού στους εργαζόμενους για να αναστείλουν τις εργασιακές τους διεκδικήσεις προχώρησε στην μαζική απόλυση επτά (7) συναδέλφων.

Το γεγονός αυτό είναι ανεπίτρεπτο διότι εμείς συμβάλαμε ως εργαζόμενοι και συμβάλουμε ακόμα στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη. Από το 2017 εως το 2018 με επίσημα στοιχεία εξυπηρετήσαμε επιπλέον 250.000 τουρίστες χωρίς να έχουμε εισπράξει το παραμικρό. Αυτό όμως για την εργοδότρια πλευρά δεν είναι αρκετό και θα πρέπει κατά την άποψη τους να μην διεκδικούμε ούτε αυτά που αναφέρονται στην τοπική Σ.Σ.Ε. Καταγγέλουμε αυτές τις παράνομες μεθόδους και θεωρούμε οτι τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό απο την ελληνική δικαιοσύνη.

Το σωματείο θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα προσφύγει όπου χρειαστεί, αρχής γενομένης απο την επιθεώρηση εργασίας. Στο πλευρό μας συμπαραστέκονται η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (Ο.Σ.Μ.Ε.),το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.) ,το Εργατικό Κέντρο Χανίων (Ε.Κ.Χ.) τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κ.λ.π»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις