Χανιά: Κατάληψη και στο ΕΠΑΛ Καντάνου – Κάνουν 12 ώρες μάθημα αντί για 35

Κανένα σχόλιο

Μετά το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Παλαιόχωρας από σήμερα και το ΕΠΑΛ Καντάνου του δήμου Καντάνου-Σελίνου, τελεί υπό κατάληψη.

Τον “δρόμο” των καταλήψεων πήραν και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καντάνου καθώς και εκεί τα κενά και οι ελλείψεις σε καθηγητές παραμένουν τεράστια. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθόλα πετυχημένο (πέρυσι κατέγραψε για μια ακόμα χρονιά 100% επιτυχία στης εισαγωγή μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) ΕΠΑΛ Καντάνου ελλείψει εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως ήδη έχουν καταγγείλει οι μαθητές είναι ανυπέρβλητα καθώς στο σχολείο τους λειτουργεί μόνο στο ένα τρίτο των προγραμματισμένων διδακτικών ωρών.

Στο ΕΠΑΛ, οι 140 από τις 198 συνολικά διδακτέες ώρες σε εβδομαδιαία βάση, είναι κενές! Μάλιστα από αυτές οι 113 αφορούν τα βασικά μαθήματα τεχνικών ειδικοτήτων Πανελλαδικώς εξεταζόμενα, όπως Γεωπονία, Οικονομία και Υγεία.

"Sponsored links"

Έτσι οι μαθητές πήραν την απόφαση να προχωρήσουν από σήμερα σε κατάληψη του σχολείου μετά από απόφαση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου

Ακολουθεί η επιστολή που “υπογράφουν” οι Μαθητές του ΕΠΑ.Λ Καντάνου και ο πρόεδρος δεκαπενταμελούς.

Η σύγχρονη κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο έργο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν διορίζει μόνιμους καθηγητές επειδή συμφέρουν πιο πολύ οι αναπληρωτές. Οι μόνιμοι, παίρνουν τα σωστά μόρια, ο μισθός τους είναι μεγαλύτερος καθώς έχουν και ασφάλιση, ενώ οι αναπληρωτές δεν έχουν τίποτα από αυτά. Κάπως έτσι συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων μας.

Παρόλο που οι γονείς μας φροντίζουν να πληρώνουν τους φόρους τους ώστε να καταλήγει ένα ποσοστό στην εκπαίδευση, αυτό δεν συμβαίνει, κάνοντας πολύ πιο δύσκολη τη διαδικασία μάθησης και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα στο δικό μας ΕΠΑ.Λ , γίνονται ελάχιστες ώρες στον τομέα της γεωπονίας και της οικονομίας, ενώ στον τομέα Υγείας δεν υπάρχει κανένας βρεφονηπιοκόμος ώστε να καλύψει έστω τις μισές ώρες, καταλήγοντας να μην κάνει τα μαθήματα ειδικότητας (εκτός Αγγλικών).

Απαιτούμε να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές ώστε να λυθούν τα προβλήματα μας. Είναι απαράδεκτο να έχει ήδη μπει Νοέμβριος και να διδασκόμαστε 12 ώρες αντί για 35 που είναι το σχολικό ωράριο και πρέπει να παρέχονται από το κράτος. Ντροπή και αίσχος για την παιδεία που παρέχει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα…

Αναδημοσίευση απο το blog της “Παρέμβασης Εκπαιδευτικών για τη Ρήξη και την Ανατροπή!”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις