19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Κοινό αίτημα ΕΒΕΧ και Εμπορικού Συλλόγου για διαγραφή χρεών και θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού – Λάθος το click away

Ημερομηνία:

Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνη Ροκάκη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χανίων έκτακτη κοινή σύσκεψη εργασίας του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργου Τοπολιανάκη, με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Δώρα Κυριακάκη, Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Χανίων, με στόχο τον αποτελεσματικό συντονισμό δράσεων για την ομαλή επανέναρξη λειτουργίας της τοπικής Αγοράς, μετά και το δεύτερο LockDown που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της Πανδημίας Covid-19.

Ως συμπέρασμα της κοινής τους συνεργασίας, οι δύο θεσμικοί φορείς διαπίστωσαν ότι οι συνέπειες στον εμπορικό κόσμο των Χανίων είναι πλέον καταστροφικές, μετά την παράταση υπολειτουργίας της Αγοράς και κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Οι Διοικήσεις του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συμφώνησαν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οφείλει πλέον να προβεί στην επείγουσα υιοθέτηση του συνόλου της ολοκληρωμένης δέσμης προτάσεών τους για την αποτελεσματική ενίσχυση των Χανιώτικων επιχειρήσεων, η οποία έχει αποσταλεί από την έναρξη της πρωτοφανούς κρίσης προς τον Πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικά, συμφωνήθηκε ότι επιβάλλεται πλέον να υιοθετηθούν δραστικές παρεμβάσεις με έμφαση στη διοχέτευση πρόσθετης – μη επιστρεπτέας ρευστότητας – στις επιχειρήσεις, στη διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών από την παρατεταμένη καραντίνα, σε συνδυασμό με τη θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, μετά το τέλος της κοινής συνάντησης εργασίας, δήλωσε για την κοινή στρατηγική πρωτοβουλία:

“Ο Εμπορικός κόσμος των Χανίων, μετά τη δεύτερη καραντίνα, είχε εναποθέσει στην εορταστική λειτουργία της Αγοράς τις τελευταίες ελπίδες του για την ανακούφιση των πρωτοφανών οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Δυστυχώς, μόνο μια στις δέκα μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις των Χανίων θα μπορέσουν διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προϋποθέσεις που έθεσε η Πολιτεία για το μηχανισμό αγορών του “click away”.

Συνεπώς, προτείνουμε στην κυβέρνηση την άμεση αναθεώρηση του προβλεπόμενου τρόπου αγορών και από «παράδοση εκτός των καταστημάτων» να προβλεφθεί η δυνατότητα «παράδοσης εντός των καταστημάτων» πάντοτε με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών κανόνων (π.χ. εμβαδό καταστήματος, μάσκα, απολύμανση), οι οποίοι επί τόσους μήνες άλλωστε εφαρμόζονται με επιτυχία και από τα Super Market της χώρας”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...