19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Με βίαζε συστηματικά μέσα στο σπίτι μας δύο φορές την εβδομάδα, εδώ και 15 χρόνια με τη μητέρα μου στο διπλανό δωμάτιο

Ημερομηνία:

Στις φυλακές Τριπόλεως επέστρεψε ο 55χρονος από την Κίσσαμο Χανίων, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε χθες Τρίτη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, καθώς φέρεται να βίαζε την κόρη του μέσα στο σπίτι τους για 15 ολόκληρα χρόνια.

Ο 55χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, κατά συγχώνευση, χωρίς να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Νωρίτερα, ο καταδικασθείς είχε ισχυριστεί ότι είχε ερωτικές επαφές με την κόρη του, μόνο αφού εκείνη είχε ενηλικιωθεί και με τη συναίνεσή της.

Η κατάθεση της κόρης

Συγκλονιστική ήταν, πάντως, η κατάθεση του θύματος, της 27χρονης σήμερα κοπέλας, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο πατέρας της τη βίαζε συστηματικά για 15 χρόνια, ακόμη κι όταν στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν η μητέρα της.

«Με βίαζε συστηματικά μέσα στο σπίτι μας ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα, εδώ και 15 χρόνια. Και αυτά γίνονταν ακόμη κι όταν στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν η μητέρα μου. Κάποιες φορές μάλιστα με πήγαινε και σε μια απόμερη παραλία της Κισσάμου για να ικανοποιήσει πάνω μου τις ορέξεις του», ανέφερε χθες στην κατάθεσή της η νεαρή κοπέλα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για αιμομιξία.

Ο 55χρονος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της τέλεσης γενετήσιας πράξης με ανήλικη.

Εξάλλου, η Έδρα δε χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 55χρονου, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση.

«Θέλω να πάω στην Αντίπαρο, όχι στις φυλακές»

«Η έφεση θα ήθελα να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ώστε να μην επιστρέψω στις φυλακές. Δε θέλω πάω στη φυλακή. Θέλω να μείνω στην Αντίπαρο, που είναι ο τόπος καταγωγής μου, μαζί με την αδελφή μου», ανέφερε νωρίτερα χθες ο 55χρονος άνδρας.

Κατά την απολογία του ενώπιον της Έδρας, ο 55χρονος πατέρας προκάλεσε ανατριχίλα με τα λεγόμενά του. «Πράγματι είχα ερωτική επαφή με την κόρη μου από το 2017 έως το 2019, τότε που ήταν ενήλικη, και μάλιστα ό,τι γινόταν ήταν με τη συναίνεσή της. Ήταν πάρα πολύ όμορφη. Πάθαινα κάτι και τα έκανα όλα αυτά», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Ας σημειωθεί ότι η ακροαματική διαδικασία στη χθεσινή δίκη ήταν σύντομη, αφού το θύμα και η μητέρα της ήταν οι μοναδικές μάρτυρες κατηγορίας.

Η σοκαριστική υπόθεση – Εξασφάλιζε με τη βία τη σιωπή της κόρης του

"google ad"

Η σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2019, όταν η 27χρονη κοπέλα κατήγγειλε στην Αστυνομία την απειλητική συμπεριφορά του πατέρα της. Έτσι, ξετυλίγοντας το κουβάρι της συγκλονιστικής ιστορίας, οι Αρχές ανακάλυψαν ότι μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο ο 55χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί του.

Άλλωστε, η οικογένεια της 27χρονης φέρεται να απασχολούσε συχνά την Αστυνομία, αλλά και τις προνοιακές υπηρεσίες των Χανίων. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί είχαν ουκ ολίγες φορές βρεθεί στο σπίτι που η άτυχη κοπέλα βίωνε τον απόλυτο εφιάλτη, χωρίς κανείς να αντιληφθεί τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού.

Ωστόσο, όσα αποκαλύφθηκαν σόκαραν τους πάντες. Ο 55χρονος, όπως ο ίδιος ομολόγησε, βίαζε την κόρη του δύο φορές την εβδομάδα, αφού προηγουμένως την ανάγκαζε να παρακολουθήσουν μαζί ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή. Ήταν τέτοια η διαστροφή του, που υπήρξαν φορές που σηκωνόταν τη νύχτα, ενώ η σύζυγός του κοιμόταν, πήγαινε στο δωμάτιο του κοριτσιού και το κακοποιούσε σεξουαλικά.

Μάλιστα είχε καταφέρει με απειλές και με χρήση σωματικής βίας να εξασφαλίσει τη σιωπή της. Άλλωστε, κάτοικοι της περιοχής που διέμενε η οικογένεια φέρεται να είχαν δει πατέρα και κόρη στην παραλία, αλλά, παρά τις υποψίες που γεννούσε αυτή η μυστήρια παρέα, τα στόματα παρέμεναν κλειστά.

Η αλήθεια, όμως, άρχισε να ξεσκεπάζεται όταν η κόρη γνώρισε ένα νεαρό μέσω διαδικτύου και εγκατέλειψε το σπίτι της για να ζήσει μαζί του σε άλλη πόλη της Κρήτης. Τότε ο πατέρας αντέδρασε έντονα, ασκώντας βία στη γυναίκα του και εξαπολύοντας απειλές εναντίον της κόρης του.

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κοπέλα, που αποφάσισε να περάσει το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και να καταγγείλει τον πατέρα της. Μάλιστα, όταν έσπασε τη σιωπή της για τα ένοχα μυστικά που έκρυβε, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή Χανίων, οπότε και ο πατέρας συνελήφθη.

neakriti.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...