Χανιά: Ομιλία του αστροφυσικού Ανδρέα Ζέζα για τις μεγάλες ανακαλύψεις στην Αστροφυσική την τελευταία δεκαετία

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης συνδιοργανώνει με τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ την ομιλία του  αστροφυσικού Ανδρέα Ζέζα ,αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα:

«Οι μεγάλες ανακαλύψεις στην Αστροφυσική την τελευταία δεκαετία: εξωπλανήτες, αστρικά υπολείμματα και μαύρες τρύπες. »

Η ομιλία θα δοθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου , στις 19:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ – Μεγάλο Αρσενάλι)

"Sponsored links"

Περίληψη:

Η τελευταία δεκαετία έφερε πολλές και σημαντικές ανακαλύψεις στης Αστροφυσική. Οι πιο εντυπωσιακές είναι η ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων από μαύρες τρύπες ή αστέρες νετρονίων που συγχωνεύονται, και η πρώτη παρατήρηση του ορίζοντα γεγονότων σε μια μαύρη τρύπα. Παράλληλα όμως έφερε και μεγάλη ανάπτυξη στη μελέτη των εξωπλανητών ,των αστρικών υπολειμμάτων, καθώς και την μελέτη της διαστολής του σύμπαντος. Θα παρουσιαστεί μια ανθολόγηση ανακαλύψεων από την προηγούμενη δεκαετία, καθώς και η σημασία τους για τις μελλοντικές κατευθύνσεις της Αστροφυσικής.

Είσοδος Ελεύθερη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις