Χανιά: Στους δρόμους χθες με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες – Καταγγέλουν αδιαφορία της Διοίκησης

Κανένα σχόλιο

Μια πρώτη κινητοποίηση με αίτημα τη λήψη μέτρων αποκατάστασης των τεράστιων καταστροφών, καθώς και ανακούφισης των πλημμυροπαθών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Καλέσματα είχαν απευθύνει τα συνδικάτα  Κατασκευών,  Επισιτισμού,  Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  Τροφίμων – Ποτών,  εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ενώ στα καλέσματα ανταποκρίθηκε και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανιών καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού.

Εκ μέρους του συνδικάτου Κατασκευών, ο Νίκος Ταβερνάρης μίλησε για αδιαφορία της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης μπροστά στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ έκανε λόγο για απαίτηση άμεσης αποκατάστασης των πλημμυροπαθών με κρατική ευθύνη.

"Sponsored links"

Χαιρετισμό απεύθυνε και η Κατερίνα Κρανιωτάκη, αντιπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων της οδού Μαλινδρέτου στον Κάτω Σταλό, όπου εδώ και δύο μήνες τα σπίτια τους απειλούνται από την τεράστια κατολίσθηση, κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα του αγώνα.

Ο εκτελεστικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιώργος Πατεράκης ανέφερε ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι παραγωγοί και να εκτελεστούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ώστε να μην υπάρξουν ξανά ανάλογες καταστροφές.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι τα εξής:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο στο σύνολό τους και να αποζημιωθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Άμεση αποζημίωση των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων και καλλιεργειών με κρατικά κονδύλια.
  • Να απαλλαγούν φέτος όλοι οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη και τον ΕΝΦΙΑ και να παγώσουν οι οφειλές τους προς την εφορία, τις τράπεζες και τον ΕΦΚΑ. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Να αποκατασταθούν στο σύνολό τους οι ζημιές στην Εθνική Οδό. Να δοθεί άμεσα και με ασφάλεια στην κυκλοφορία και να γίνει μελέτη υποστήριξης του εδάφους, ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί πως το φαινόμενο αυτό δεν θα επαναληφθεί.
  • Άμεση και ασφαλής αποκατάσταση του επαρχιακού και του αγροτικού οδικού δικτύου. Σύνδεση όλων των αποκλεισμένων περιοχών με το οδικό δίκτυο.
  • Άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και των τηλεπικοινωνιών των αποκλεισμένων περιοχών.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων με κρατικά κονδύλια σε όσους έχουν ανάγκη τη στέγαση, τη σίτιση και την ένδυση.
  • Να υλοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση με κρατικά κονδύλια, όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, τα απαραίτητα έργα διάνοιξης και εμβάθυνσης των ποταμών, της διευθέτησης των χειμάρρων και τα αντιδιαβρωτικά έργα».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις