14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Συνελήφθη 52χρονος που υποσχόταν σε κτυπημένους από την κρίση επιχειρηματίες χαμηλότοκα δάνεια

Ημερομηνία:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δύο υποθέσεων απάτης και ακόμη μίας απόπειρας απάτης, που διαπράχθηκαν στα Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες απάτες, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2018 έως και χθες 16.08.2018, σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 71, 63 και 56 ετών.

Ειδικότερα, ο 52χρονος παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και έπειθε τους παθόντες να του καταβάλουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό με το πρόσχημα της διαμεσολάβησης προκειμένου να τους χορηγηθεί χαμηλότοκο δάνειο.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε και απέσπασε συνολικά από τον 71χρονο και τον 63χρονο το χρηματικό ποσό των 45.000 ευρώ ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει ακόμη 6.000 ευρώ από 56χρονη ημεδαπή.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αστυνομικός προφασιζόμενος ότι αντιμετωπίζει με την επιχείρηση του οικονομικά προβλήματα και προκειμένου να του χορηγηθεί χαμηλότοκο δάνειο, παρέδωσε στον 52χρονο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό (το οποίο είχε προσημειωθεί) για τα έξοδα της χορήγησης του εν λόγω δανείου.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο  52χρονος, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και διάφορα έγγραφα.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα και έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων,

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ