Χανιά: Συστάσεις στους καταστηματάρχες για ελαιόλαδο και χύμα κρασί

Κανένα σχόλιο

Από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων γνωστοποιείται στους ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης ότι από 1-1-2018 κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση (π.χ. σαλάτες) πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης οι οποίες προέρχονται από εγκεκριμένο τυποποιητήριο ελαιολάδου και φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις.

Γνωστοποιείται επίσης, ότι για την διάθεση οίνου και λοιπών αλκοολούχων ποτών που προσφέρονται στους καταναλωτές χύμα, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται στον Τιμοκατάλογο ή σε ανηρτημένη πινακίδα του καταστήματος η χώρα προέλευσης ,ο παραγωγός και εμφιαλωτής τους.

Επισημαίνεται τέλος στους συσκευαστές των αγροτικών προϊόντων που προβλέπονται από τη σχετική διάταξη νόμου (π.χ.ντομάτες,εσπεριδοειδή) η υποχρέωσή τους για κατοχή και τήρηση Βιβλίου ιχνηλασιμότητας για τη νόμιμη εμπορία και διακίνηση αγροτικών προϊόντων.

"Sponsored links"

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι από το Νόμο προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις