16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: «Τρέχουν» οι εξελίξεις για το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας!

Ημερομηνία:

«Τρέχουν» οι εξελίξεις για το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας, με το ΙΤΕ να στοχεύει στην ταχύτερη δυνατή λειτουργία του, μέσα στο 2019.

«Σήμερα είχαμε Διοικητικό Συμβούλιο. Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν και το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας. Προχωράμε τις διαδικασίες εκλογής του νέου διευθυντή, όπως επίσης και τις διαδικασίες εκλογής των τριών πρώτων ερευνητών που θα αποτελέσουν τον πυρήνα του νέου Ινστιτούτου. Θέλουμε να τρέξουμε τις διαδικασίες αυτές όσο πιο γρήγορα γίνεται, για προφανείς λόγους. Πρόκειται για ένα νέο Ινστιτούτο που θέλουμε να πάρει σάρκα και οστά το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας θα λειτουργήσει στα Χανιά, σε χώρους που έχουν ήδη παραχωρηθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης, «με το οποίο είμαστε σε πολύ στενή και αγαστή συνεργασία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΤΕ.

«Έχει ήδη κλείσει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τη θέση του διευθυντή. Πλέον είμαστε στη διαδικασία συγκρότησης της επιστημονικής επιτροπής από διεθνείς κριτές, προκειμένου να αποφασίσουν για τις υποψηφιότητες που έχουμε πάρει, και προχωράμε τις διαδικασίες προκήρυξης των τριών θέσεων ερευνητών. Αυτές οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Ο στόχος μας είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, μέσα στο 2019, έχοντας διευθυντή και ερευνητές», κατέληξε ο κ. Ταβερναράκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...